lördag, juni 25, 2011

Rånlandet 25 juni 00.47

Midsommarnatt efter en fin dag, med solsken och svaga vindar. En, säger en, regnskur mitt på dagen var det som kom efter SMHI:s domedagsprofetior om hur hela Norrbotten var täckt av ett regnväder. Det börjar bli lite skandalöst dåliga prognoser från det hållet.

Vi har suttit ute på terrassen och pratat i solskenet, ätit, fikat, berättat och skrattat. Ljuvlig middag inomhus, med dörrarna öppna mot sommarkvällen. 21 grader varmt.

När vi nu går till vila, går natten mot dag igen.


.

*****

5 kommentarer:

Leif sa...

Åjo, helt fel kan de väl inte ha. Så här rapporterar Stockholmstidningen Expressen:
Varmast i Norrlandsfjällen på midsommarafton

Solmatchen på midsommarafton togs hem av - Norrlandsfjällen.
<span>Dagens varmaste temperatur uppmättes i Sävas i Norrbotten.
<span>- De har haft en varmluftsbubbla, säger Anette Levin på SMHI. </span></span>

Men vars då?

Anonym sa...

Ändå säger statistiken att omkring hälften - en del drar till med 2/3 av prognoserna är rätt. Fast jag har personligen en helt annan uppfattning om SMHI och dess prognoser. Ofta säger de ju helt fel på vädret som varit (när de på kvällen ska tala om vilket väder som man under dagen haft där och där). Så jag ger dem 10% chans att ha rätt i sitt väderspående, och har insett att man valde fel yrkesbana. Tänk att få ha ett jobb där man gissar hejvilt och ljuger hur mycket man vill och ändå har betalt för det.

Bert sa...

Leif: Geografikunskaperna hos huvudstadsmedia är av karaktären icke-existerande. Sävast hade 21,4, och Kvikkjokk-Årrenjarka 21,6 officiellt. Att det sedan är 40 mil mellan ställena (nästan kustland - fjälltrakter) är inget som bekymrar Expressenjournalister. "Det är ju Nårrrrrrland."

Bert sa...

Anonym: Ditt inlägg skulle kunna vara skrivet av en kollega till mig. Hon säger att meteorologer måste ha det bästa jobbet. Att få betalt för att säga vad som helst, utan att behöva stå för det. :)

Gabrielle sa...

Ja ja, vädret blir ju vad det blir ändå. Det är bara att ta emot och hantera på bästa sätt.

Väldigt vacker bild du har med. Härlig utblick! Inte kan man se nåt mycket vackrare än sånt.