fredag, januari 24, 2014

Panikfredag

Idag har kunderna verkligen satt oss på prov. Med sin mängd. Vår växeltelefonist fick med blossande kinder ta hand om det vi i gruppen inte mäktade att svälja. Det var omöjligt. Hon hade inte varit med om något liknande.

Själv kämpade jag både med Brisbane, Halmstad och Isafjördur och det mesta däremellan. En strandad resenär som missat en anslutning från Alger och fastnat i Paris fick hjälp att ta sig hem.

Annat var småpotatis jämfört med en kollega som kämpade med en grupp där det gått snett med transporten av deras sportutrustning. Där har det både svettats, svurits och gråtits. Och lösningen är långt ifrån synlig ens vid horisonten.

Övertid och stress får mig att ringa hem, säga att jag blir sen och besluta att vi blir kvar i stan. I alla fall ikväll. Besvikelse över att konstatera att en framtida skidhelg inte blir av eftersom jag inte kan vara ledig när allt sällskap kan, gör inte att mitt humör blommar. Inte  ett humör av den goda sorten i alla fall.

Det handlar mer om vredens druvor.

Grrrrr!

Reta mig inte.

*****

7 kommentarer:

Turtlan sa...

Du har min fulla sympati! Jag vet hur det känns. Sist kvar på jobbet när alla andra gått hem är inte kul.

Men kan inte låta bli.att undra vad man ska göra i Isafjördur?

Hälsningar från undrande.

Mian sa...

Sånt där slipper jag i mitt jobb. Mycket tacksam för det.
Sällan måste jag stanna kvar mer än en halvtimma längre än vad jag har tänkt.
Måste kanske bara få ned en tjänsteanteckning på pränt och eventuellt skriva ett beslut, sen kan jag logga ut.
Hoppas att resten av helgen blir skön.

Suzesan sa...

Stackars. Kämpa Bert!!

....Halmstad alltså där jag bor. "Dumma dem som ställde till det. " Åh jag visste inte ens att det fanns ett Isafjördur.

Kram
/Susanne

Bert Bodin sa...

Turtlan: Men jag var inte sist på jobbet. Hjälpte kolleger så långt möjligt. Men sedan avslutade jag och gick hem.

Bert Bodin sa...

Våra kunder har tillgång till oss fram till 1730. Jag hade den turen idag. Och vi märker att många av våra företagskunder inte använder sin tjänstetid till att beställa tjänsteresor utan gör det på sin fritid. Jag hade en häromdagen som uppenbarligen satt och smaskade i sig middagen medan han pratade med mig och ville beställa en resa.

Det är också så att fredagar ofta innebär att folk plötsligt kommer på att de ska åka till något hörn av världen "nu på måndag ... Jag har glömt. Kan du hjälpa mig?" Inte ovanligt. Och då har vi ju skyldighet att ställa upp. Och man snyter inte en komplicerad resplan ur näsan, precis.

Bert Bodin sa...

Susanne: Det är inte synd om mig. Det är mer synd om de stackare som lever så oplanerat att de inte vet vad de ska göra efter helgen, förrän på fredag under afterworken.

Suzesan sa...

Ha ha håller ,med. En poäng i det ;)

Kram
/Susanne