torsdag, januari 02, 2014

Vad ska vi göra

Så har ännu en helg passerat. Ett årsskifte. Med god mat, trevligt umgänge och gemyt. Långa promenader? Nej - Knappt ens korta. Regn, snöblask, halka och elände har präglat hela detta år. Och jag som trodde att det fina, vita, sköna snötäcket som välsignade oss på självaste nyårsafton skulle bli vårt.

Tji fick vi.

Nu har nyårsgästerna lämnat oss och ett par lediga dagar ligger framför oss. Tänkt var att åka ut till stugan i skogen vid havet; så hoppas vi också att det blir. Men vågar vi. Väglaget i stan och på de stora vägarna klarar jag nog. Men sen kommer skogsbilvägen. Normalt prudentligt plogad av Göran och sällan eller aldrig har vi några problem att ta oss till fritidshuset.

Men nu är läget ett annat. Plogaren har faktiskt gjort en bra bedömning när han beslutat att inte ploga vår nerfart och infart. Bättre med ett litet snölager än is, som kan bli resultatet efter plogning. Och jo - vi kommer till huset. Men kommer vi därifrån på måndag. Väderutsikterna ger inget hopp om stabilitet. Eller rättare sagt: Vädret ska fortsätta att vara stabilt dåligt! Med temperaturer kring nollan och nederbörd av olika slag, företrädes regn.

Vi avgör i morgon förmiddag.

Var är vintern?

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Va, har du flyttat till Skåne?
/bettankax

Bert Bodin sa...

Börjar tro det, bettankax.