måndag, mars 20, 2006

En snygg kostym är aldrig fel, men...

Nykolonialismen frodas. Med anledning av mitt tidigare inlägg i frågan, vill jag här lyfta fram en av de kommentarer som kom in.


Som sörlänning sedan x antal år och för x:onde gången, vet jag att det t om är sorgligare än vad vår gode Bert förespeglar. Man får lätt intrycket av att resonemanget om vilar på GAMLA fördomar, men det är helt fel.

Nya fördomar och "vanföreställningar" grasserar starkt och späs på dagligen och stundligen i bl a Metro och City (reklamburna tidningar i storstadsregioner). Med viss frekvens får vi läsa artiklar på förstasidan om hur de arma Stockholmarna får driva runt hela Sverige och detta ger den stressade storstadsbon en viss upprättelse och förklaring till sin tunga jordevandring. T ex serveras mycket statistik om hur "tärande" de snusande HellyHansenbärande arbetsskygga norrlänningarna är, och att näringen till parasiterna kommer från penningahandeln i Stockholm.

Fan tro't att Sverige vevas runt på att folk säljer Armanikostymer till varandra! Nykolonialismen lever i bästa välmåga!

Maja | Edit comment Delete comment | Email | 03.19.06 - 3:52 pm | #


Inga kommentarer: