onsdag, april 30, 2008

Helg

Jag lämnar jobbet efter ett. Det är ju dag före röd dag. Halvdag, med jobb för en hel. Stressigt in i det sista.

Stan kokar av folk. Uteserveringarna fulla. Solen flödar och måsarna skriker. Märkligt! Nyss var det vinter. Men så är det ju alltid i min landsända. Våren exploderar och blåser bort snön på en vecka. Det är en av de fascinerande särdrag med Norrbotten, som jag gillar. Skarpt.

Från sommarlik stad drar jag någon timme senare. Följer solen, vilket inte är svårt. Det är absolut molnfritt. I hela länet. Vi drar norrut, västerut mot snön. Där har vi ytterligare en dimension. Den här tiden på året kan man välja klimat, när man bor här.

Sex timmar efter slutat jobb intas middag utanför Empes i Kiruna. Valborgsmässo- middag. Bilden till höger är hämtad från detta tillfälle. Lägg märke till den chica dukningen. En växelspak istället för blomster- uppsättning sätter prägel på tillställningen. Mycket coolt.

Efter sammanlagt 47 mil är vi framme vid vårt mål. Katterjåkk. Känner du igen namnet, så beror det på att platsen förekommit förr här i bloggen. (Se länkar nedan!)

När vi kommit fram färgar solen fjällsluttningarna orangerosa. Stillheten infinner sig direkt. Jag står bara och njuter. Av luften. Av ljuset. Och tystnaden.

Glad Valborg!




*****



Här kan du läsa mer från Katterjåkk.

Och ännu mer!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: