Givetvis blev det middag också. Min tur ikväll.
Bankade ut ett par kycklingfiléer och fyllde dem med alspånsrökt skinka och salvia, innan jag rullade ihop dem och brynte dem i grillpanna. Sedan åkte de in i ugnen på 175 grader i 16 minuter. Då hade jag också kryddat och hyvlat rikligt med parmesan över kycklingen.
När fem minuter återstod av tiden i ugnen, grillade jag skivor av haloumi och nektariner tills de fick snygga ränder.
Lade upp alltsammans lite elegant på tallrik tillsammans med riven röd och grön mangold och sprinklade lite mangovinäger över anrättningen.
Det blev jättegott.
Ett grekiskt vin, Kali Gi, Den Goda Jorden, passade utmärkt till. Fruktigt, strävt och lite pepprigt.
Mellan huvudrätt och dessert ringde grannen och bjöd över oss.
- Hörni! Kom över på en kopp kaffe och .... tja, en whisky, sade han.
- Jotack, sade jag. Men vi har inte käkat middag färdigt ännu.
- Va!?? Men klockan är ju över åtta.
- Jo. Men du vet vi har kontinentala vanor.
- Jaja. Men sen dyker ni upp!
Det var mer en befallning än en inbjudan.
Nåväl. Desserten blev en form av åkerbärsparfait. Inte den vanliga sorten, för det visade sig att jag inte hade någon grädde hemma. Hur gör man då? Jo, man improviserar.
Det blev min åkerbärsparfait. Hur god som helst.
Sedan blev det grannen och whiskyn.
Mycket whisky.
Snurrigt mycket!
Gonatt!
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.