Bankade ut ett par kycklingfiléer och fyllde dem med alspånsrökt skinka och salvia, innan jag rullade ihop dem och brynte dem i grillpanna. Sedan åkte de in i ugnen på 175 grader i 16 minuter. Då hade jag också kryddat och hyvlat rikligt med parmesan över kycklingen.
Lade upp alltsammans lite elegant på tallrik tillsammans med riven röd och grön mangold och sprinklade lite mangovinäger över anrättningen.
Det blev jättegott.
Mellan huvudrätt och dessert ringde grannen och bjöd över oss.
- Hörni! Kom över på en kopp kaffe och .... tja, en whisky, sade han.
- Jotack, sade jag. Men vi har inte käkat middag färdigt ännu.
- Va!?? Men klockan är ju över åtta.
- Jo. Men du vet vi har kontinentala vanor.
- Jaja. Men sen dyker ni upp!
Det var mer en befallning än en inbjudan.
Det blev min åkerbärsparfait. Hur god som helst.
Sedan blev det grannen och whiskyn.
Mycket whisky.
Snurrigt mycket!
Gonatt!
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.