torsdag, augusti 21, 2008

Återseende

Kvällens promenadrunda gick ner mot Södra Hamnen. Luleå Kommun har de senaste åren ordnat bildutställning på kajkanten, eftersom den inte kan användas till något annat. Hamnen är för grund. Vi har något som heter landhöjning i den här landsänden. (Skåne sjunker, har jag hört.)

Bilderna som visas i storformat är framplockade från stadsarkivet. I år har man ett tema som handlar om Luleå som sommar-, sjö- och badstad. Här har funnits ståtliga strandrestauranger, kallbadhus med mera. Numera borta. Men inte glömda, tack vare flitiga fotografer.

Titta på de tre nakenbadande systrarna Tegström. Själva fotografer i högsta divisionen. Undrar om de hade självutlösare på den tiden. Bilden torde nog ha väckt en del uppseende då.

Sen kommer jag till en bild som visar båtägare, stolt poserande i sina skepp. Och minsann heter inte en av båtarna Puck. Jag hajar till. Så hette ju morbror Jeans och moster Bojans båt. Kanske är det förre ägaren som tronar på den där bilden. Den båten tog oss ut i skärgården ibland. Jag minns den som vitmålad. Men det är med största sannolikhet samma båt! De där metallbokstäverna i namnet känner jag igen. Lite småkinkig motor, men trogen som en hund.



Faktiskt har jag också jobbat som styrman på den båten.
Jag har ju så väldigt många olika förmågor.

*****
Klickbara bilder, förstås!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: