Vi började med en bruschetta på stenugnsbakat rågbröd från Avan, med frästa norrbottniska kantareller, vitlök och havssalt. Enkelt och urgott.
Huvudrätten var helgrillad oxfilé, i så där fint rosaskimrande och saftiga skivor, som bara smälter i munnen. Rostade grönsaker till och en sallad på ärtskott. Såsen var av hemlig art med smak av ost.
När täckelset föll visade det sig att det var samma vin i alla glas. Förutom en väsentlig och kul detalj. Det var tre olika årgångar. 1993, 1995 och 1997. Intressant att årgångarna kan skilja sig så. 95:an var mesigast. 97:an godast till en början. Men sedan tog 93:an priset. Vinets namn: Brunello di Montalcino. Finns i en mängd varianter på Systemet. Jag vet faktiskt inte vilken av dessa vi drack. Men det var i vilket fall samma sort i alla flaskorna. Kul vinprovningsidé.
Dessert blev det förstås också. Vaniljkokt päron på hallonspegel, grädde och mintchoklad.
Å kaffe.
Å cognac.
Å bra musik.
Å kul snack.
Och god sömn framåt småtimmarna, långt efter midnatt.
Ett varmt tack till vårt värdpar M. och A.
*****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.