lördag, augusti 13, 2011

En dag på havet


Havet ligger blankt och stilla, när vi förbereder oss för en tur med kajaken. Kaffe ska kokas. Bullar och frukt packas. Kommunikationsradion testas. Kamera och mobil ner i vattentäta påsar.

Sedan ska kajakskorna på, liksom flytvästen. Sittbrunnskapellet ska på plats runt midjan.

Och då blåser det!

Men solen är givmild och vinden svag, men tilltagande.

Vi drar iväg. På ett par timmar har vi nått fram till en mysig liten klippa... Ja - Den var inte så väldigt mysig egentligen. Svår att stiga iland vid och rätt vassa stenar. Inte blev det bättre av att vi när vi installerat oss ser att den lilla ön intill, ser betydligt mysigare ut. Men det är smällar man får ta.

Här sitter vi och njuter solglitter och mild bris. Ser ett gäng skrakungar som rusar fram över vattnet. De ser ut att ha kul. Ibland är hela skocken borta, under vattnet. Lika plötsligt ploppar de upp igen.

Men det är ganska tyst kring fågelskären så här års. Alla bon är övergivna. Ungarna utflyttade och föräldrarna på annat håll.

Vinden har friskat i, men vi väljer ändå att ta raka vägen hem över den helt öppna fjärden. Det går ordentliga dyningar och ibland blir det krabb sjö, med vågor som sköljer över fören på kajaken.

Mitt på fjärden blir jag också akut pinknödig. Sådär som det bara är möjligt, bara för att man inte har någon möjlighet att avhjälpa tillståndet. Försök lösa det i en gungande kajak om du kan.
- Ja, jag får väl kissa på mig, tänker jag. Det är en timme kvar till vi kommer hem, räknar jag ut.

Men det gick över, och vi når stranden nedanför stugan utan missöden.

Skönt trötta, blir det en dusch och en liten tupplur innan vi sätter oss på solsidan och tar ett glas rosé.

Livet ska njutas.


*****
Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

Elisabet sa...

PV som ibland seglar ensam och ibland långa sträckor, har alltid med sig en tom 2-liters mjölkförpackning, du vet, Åsens lantmjölk. Den sitter i ett snöre och så kan han pinka i den, i stället för att vingla ombord och kanske dråsa i havet eller i båten.

Men i en kajak ...? Nja. Du får väl skaffa kateter ,-)

Elisabet sa...

Ps. Underbara bilder, när man klickar på dem ....!! Ds.

Maja sa...

Vackra bilder. Blev väldigt sugen på en egen paddlingstur när jag fick ditt mms tidigare idag (då på väg hem från ett idylliskt Trosa).

Du kanske skall prova med en 2 liters plastpåse? Tar ingen plats (opinkad alltså) och lätt att tömma och skölja ur i havet. Dra nytta av den fördel ni killar har...

Sven sa...

Fin skildring av livets njutningar!

Bert sa...

Elisabet: Tack för tips!

Bert sa...

Maja: Tack för tips! :)

Bert sa...

Sven: Ja - utom det där med pinknödigheten. Haha! Man ska inte dricka kaffe precis före en kajaktur.