lördag, augusti 06, 2011

Återbesök


Sol och svaga vindar. Även om SMHI:s bluddrar om 8-9 sekundmeter så stämmer inte det här. Det gjorde det inte igår heller. 0,8 - 0,9 snarare.

Vi struntade alltså i rapporten och gav oss iväg. Ut mot skären i krusig sjö. Skönt soldis. Ljum luft - idealiskt väder alltså.


Lång rast på solvarma klippor. Tärnskrik. Småbarnen kivas om spigg, och tränar avancerad konstflygning. Skulle samma tärnor skrika så därhemma skulle man inte stå ut. Men här passar det perfekt. Det hör till.

Passar på att göra återbesök hos min jourtandläkare på hemvägen. Jag hade ju en informell inbjudan. De har nyligen köpt en stuga på en av våra närmaste öar. Trevligt. Men de har massor med jobb framför sig. Paradiset byggdes 1909 och har byggts om och på ett antal gånger. Sammanlagt sju byggnader att underhålla. Men fint läge.

Skön halvdagstur. Längtar redan till nästa.


*****

1 kommentar:

thord wiman sa...

Jag andas in och andas ut vid betraktandet av din bloggs text och bilder. Finns det något underbarare än solvinden, öppna glittrande sjövattenytor under monumentala molnformationer - och öar!
Livskvalitet, längtan och välmående i vartendaste välsignade ögonblick.

Men också en stor gripande oro, tycker jag, hur hotat paradiset är av vår mänskliga civilisations alla destruktiva aktiviteter, ansvarslöst, respektlöst och ur ett förvaltande perspektiv direkt katastrofalt och det går inte längre att använda det förmildrande ordet aningslöst. Vi vet. Kanske skönheten ändå i slutänden ska frälsa jorden, vår blå såpbubbla i kosmos.