lördag, augusti 20, 2011

Och jag . . .

.. blev bjuden på chèvrebakad lax, med smörslungad broccoli och en vitlöks- och limedoftad melontomatsallad.

Skickat från min Samsung Mobil

2 kommentarer:

  1. kristina23:09

    Vad det "slungas" nuförtiden när det gäller mat ... Potatis, falukorv i tärningar, getost (som smakar som det luktar), alltså get. Smörslungning upphöjer de mest triviala maträtter till
    best in show, alla gånger. Är inte språkbruket lite parodiskt? "Smörslungade köttbullar på
    en bädd av hackade och blancherade räkor on the rocks, toppade med sauterade chilitärningar
    i vitvinsky", typ. Det är klart, att jag skojar lite, men allvarligt? Visst är det lite löjligt det här
    språkbruket. Faktiskt, tycker jag ... Vad vill dom. som beskriver mat och dess tillagning på
    detta viset?

    SvaraRadera
  2. Bert22:19

    Kristina: Jamen - smörslungad.... Vad heter det då? *DONT_KNOW* :-[

    När broccolin fått sitt hastiga uppkok och hastiga nedkylning ( i ett ord "blancherats"), droppar jag flytande smör över den och "slungar" den runt i pannan, för att smöret ska fördelas jämnt. "Smörskakad" låter inte lika kul.

    SvaraRadera

Välkommen att kommentera.