lördag, maj 12, 2012

Humlesurr och klöver

Året första och därmed största humla lät sig väl smaka av nektarfyllda blommor idag på morgonen. Dock inga klöver. (Det passade bara så bra i rubriken. Man har väl lärt sig av slaskpressen!)

Någon intervju lät sig dock inte göras.
Inte heller ville hon vara med på bild.

*****

7 kommentarer:

Mian sa...

Nu börjar det arta (!) sig hos er också :-)

Biggan sa...

HYS HOPP, broder!

Ingela sa...

Jag hade också besök av en jättehumla i dag. Den vimsade omkring i pärlhyacinterna. Men det blåser kraftigt i dag, utelivet lockar inte riktigt. I går kväll var det stilla lugnt. Jag tänkte när jag var ute med hunden i går kväll att det var länge sen det var så fritt från vindar.

Bert Bodin sa...

Mian: Haha - Snygg vits. Jo, nu börjar det blir bra. Vi har i och för sig haft fjärilar redan i april, men sedan har våren verkligen varit veklig och svag.

Bert Bodin sa...

Biggan: Jo, jag är aldrig orolig för att våren INTE ska infinna sig. Men den här april/maj-perioden har varit både orolig och kall.

Bert Bodin sa...

Ingela: Jaså, minsann. Du har redan pärlhyacinter. De är en bit bort hos oss ännu. Här vimsades det i krokus, tussilago och penséer. Och liksom du hade vi en kavlugn gårdagskväll och en omruskande lördag. Det blåser friskt från norr.

Anonym sa...

Påsk humla,såg humlor redan i snödropparna.Nätterna är kyliga lite nyckfullt.Såg sädesärlan den 20 april.Trevlig Valborg