fredag, april 19, 2013

Klockan är 08.22

Soligt och fint.

5 kunder avklarade.

Det går undan.

*****

2 kommentarer:

thord wiman sa...

Undan går det också i fåglarnas värld, fast just nu tålmodig väntan. Hanarna i både "Seili" (intervalluppdatering var 5 sek, inget ljud men en svårslagen utsikt!) och Kalakotkas (ljud! som är närapå halva riket, ingen uppdatering - just live stream) spanar intensivt efter sina fjäderprydda respektive avbrutna endast av långa, misstänksamma blängningar mot kameraarrangemanget.

Fyra rapporterade fiskgjusar i Södra Dalarna denna vecka och mycket annat rart, fågeltåget blev massivt när väl sydvinden kom, rena ketchupeffekten!
Fiskgjusen är en magnefik fågel att betrakta i en kikare och många roliga/intressanta naturupplevelser kan bjudas den tålmodige omkring ett fiskgjusbo, bara deras kontaktläte, den genomträngande visslingen är fascinerande att uppleva.
Men man ska minnas att fågeln är extremt störningskänslig - kikare och minimum 800-900 meter! Hanen alltid (som regel), som sagt, några dagar/1 vecka före honan. De reser alltså inte tillsammans från Västafrika. Det vore ju en dröm att se det där första mötet högt över en gryningsblank insjö/skärgård, om det är någon synbar glädje (är det säkert!) i återseendet.

Sedan börjar vardagsslitet: reparation av boet, se till så att ett par ägg hamnar i det och massor av fiskar, gärna från någon närliggande inplanteringssjö (gjusar älskar regnbågar, lätta, matiga byten) till ständigt hungriga, gallskrikande, unga gjushuvuden. Ack ja - sådant är det - Livet ...

Bert Bodin sa...

Thord wiman: Och jag undrar när vi får läsa din blogg?

Tack för din fina kommentar.

Ännu har jag inte sett gjusen i år.