onsdag, april 24, 2013

Rättelse

Tänk jag trodde att DI (Dagens Industri) var en rätt seriös tidning. Men nu kom det på skam. Det jag läste härom dagen och blev förgrymmad över, stämde precis lika bra som en det mesta i slasktrattarna Aftonsladdret och Träckspressen. Det vill säga inte alls.

Läser man de länkar som dyker upp i kommentarerna till artikeln, ser man att den är hämtad (lösryckt) från en artikel i The Guardian. Den artikeln visar att herr Brabeck-Lethmate inte alls tycker att allt vatten i världen ska privatiseras. Han anser att rent vatten är en mänsklig rättighet, precis som FN stadgar.

Men han vill att vi slutar med överkonsumtionen. Rätt vettigt, tycker jag. Därmed inte sagt, att jag har särskilt mycket till övers för den ideologi som Nestlé i övrigt står för.

Dåligt DI! Där kvalade ni ner till bottenskrapet.

*****

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Ammis sa...

Jag gick ocksa pa den!

Anonym sa...

Om man kunde kontrollera sanningshalten i allt som skrivs,även i seriösa blaskor ,så skulle man nog bli väldigt besviken.Vågar man påpeka att Aftonsladdret har ganska hyfsade kulturskribenter?

Bert Bodin sa...

Ammis: Att man aldrig lär sig! Hm!

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Det slår mig ofta när jag läser om något där jag vet och känner till mer än reportern. Uj uj vad mycket fel det skrivs här och där.

Aftonsladdret må ha hur bra kulturskribenter som helst. Förpackade i skräp blir det inget bra intryck ändå. Förtroendet finns liksom inte. Sedan 40 år, eller så.