fredag, april 05, 2013

Vykort

När man var på resa förr i tiden var det alltid obligatoriskt att skicka vykort. De därhemma skulle naturligtvis hållas underrättade om hur man hade det under bortovaron.

Särskilt snygga vykort fanns det sällan. Men en typ användes rätt ofta. Ett kort som visade hotellet. Och så satte jag ett kryss precis på det fönster, eller den balkong där jag bodde. "Här bor vi" skrev man vid krysset.

Alltså! Här bor vi.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, men det ser ju nästan ut som där ni huserar i er egen stuga ...,-)

Biggan sa...

Ser helt otroligt mysigt ut!!!!
Jag minns en resa till S.t Petersburg dåvarande Leninggrad på -70-talet....det fanns ETT motiv på vykortet att skicka hem till släkt och vänner, alla fick nöja sig med "Ryttare till häst"..frimärke fick införskaffas i luckan bredvid...tålmodigt köande. Men kul hade vi, ballalajkaorkestern på turné med chauffören (kantor) från Boden! En gammal Volvo-buss!!! De va tider de!
"Åtjiin scharrashå" ;-)

Suzesan sa...

FINT. Jo så var det ju förr nära man skickade vykort. Fnissade åt "Biggans" Kommentar. Min dotter hon är så rolig. Ett vykort med vy från där hon var. "Så stod det NU BLEV ni förvånade VA?? "För normalt så brukade hon köpa kort hemma och ta med sig på semester och skicka. Humor. Alla var ett foto från hemstaden.

Jg fick ett vykort när min son var i Kalifornien. Kändes roligt. Stod länge och studerade det. Tog på det. De är ju nästan "urotade" bara mail och sms nuförti'n.

Så spännande att vara så nära ryska gränsen. Ryssland känns avlägset för mig och så där lite magiskt mystiskt. På nåt sätt. Vad fint ni bor.

Ha en bra semester
Kram
/Susanne

Bert Bodin sa...

Elisabet: Jovisst. Man vill ju ja det som hemma.