söndag, maj 12, 2013

Fler förstingar

Tänk vad solen kan betyda. Efter en osedvanligt trist och grå Kristi him-helg, klämdag och lördag, så fick vi belöningen idag.

Sol och milda vindar fick naturen att braka loss med ett fyrverkeri av vårtecken. Plötsligt stod krokusarna som spön i backen. Humlan i förra inlägget fick snabbt nya kompisar. Det surrade både här och där.

Nog gör den skäl för sitt namn, rödstjärten
Som om inte det vore nog fick vi också en av Sveriges vackraste fåglar till oss. Hane och hona, som började besikta våra holkar. Och jag tror de bestämde sig för en av dem. Rödstjärten har besökt oss förr, men aldrig stannat. Vi hoppas våra bostadsalternativ ska falla i smaken.

Om nu inte svartvita tuffingen flugsnappare kommer och kör bort dem. Han kom också idag! Gjorde några raider i samma holkar som rödstjärten, men försvann sedan.

Blomflugor och en pärlemorfjäril av någon sort fladdrade också omkring.

Dessutom försvann isen från fjärden.

Jag tror det håller på att bli sommar.



Tjusig, eller hur?



















*****

9 kommentarer:

Mian sa...

Äntligen!

Elisabet. sa...

Vi har Rödstjärt här också, men inte i någon av holkarna. Åååå, så fin den är!

Bert Bodin sa...

Elisabet: Jag har en känsla av att rödstjärten var vanligare förr. När jag fick se den hos oss för något år sedan, kändes det som om jag glömt att den skulle finnas här. Så jag hoppas på ett riktigt återseende.

Lasse Strömberg sa...

Här i huvudstaden får vi nöja oss med vanliga duvor. Men de kan vara rätt kul att titta på de också även om de inte är så färgglada som dina flygande vänner, inte minst om man har kameran till hands.

Bert Bodin sa...

Lasse Strömberg: Duvor har vi också. Men av det lite "snyggare" slaget, nämligen ringduvor.

Lasse Strömberg sa...

Mina duvor är också ringduvor, och de är fina att se på, riktigt snygga fåglar, dock ej så fägglada.

Kersti sa...

Jag har aldrig sett en rödstjärt. ser ut att vara en vacker fågel. Vi var glada åt att sädesärlan dök upp på torpet i år igen. De brukar boa under tegelpannorna vid skorstenen. Vi skulle verkligen sakna dem om de inte var där. För övrigt en härlig och varm helg med vitsippor och gullvivor i backen ner mot sjön.

Bert Bodin sa...

Lasse Strömberg: Våra ringduvor är grå, grårosa, några stänk av grönt och vitt i snyggt mönster. ;-)

Bert Bodin sa...

Kersti: Sädesärlan är också mycket regelbunden hos oss. Ofta ser vi den samma datum varje år för första gången för säsongen. Den vi saknar i år är koltrasten. Den har vi inte sett, men vi hörde den en gång i helgen.