tisdag, juli 22, 2014

Plöstligt hördes skrik

Så sprack idyllen.  Den heta 30-gradiga värmen till trots, rusade alla grannar till. För vi hörde att något var fel. Snart kunde vi se att någon var ute i vattnet och att de grannar som bor närmast med rak syn ner till den delen av stranden var på väg ut i full karriär.

En granne, hade plötsligt "tuppat av" ute i vattnet. Grunt, i och för sig, men ändå. Granne L. som satt och drack kaffe en bit ifrån var hon som skrek och tillkallade övriga grannskapet. Hon var först framme och kunde hålla den avtuppade med huvudet ovanför vattenlinjen.

Och snart var ett par norska gutter framme och kunde dra och bära T. iland. Han hade då piggnat till och blev placerad på ett bra underlag. Jag hämtade en stor parasoll från L. och vi fällde upp den för att skugga. Ambulans var redan larmad.

Först på plats kom räddningstjänsten med två raska killar, som började göra första koll. Medvetandegrad, minne, närvaro .... Ja, det där som hör till.
 - Vet du vad det är för dag?
 - Vad heter du?
 - Hur gammal är du?

Han placerades i skuggan. L (rädderskan) var skakad och darrig.

Sedan kom brandkåren och därefter ambulansen och räddningskåren. Fullt pådrag alltså - Och för säkerhets skull tog de med honom för kontroll, trots att han verkade nästan som vanligt.

Men man vet ju aldrig vad det var som orsakade det hela. T är rätt ordentligt till åren kommen.

Snart lägger sig lugnet igen.

 Och termometern passerar 30.*****

Inga kommentarer: