lördag, december 06, 2014

Brottsplatsundersökning

Redan igårkväll märkte vi att något hänt. Det var när vi försökte tända ljusslingorna i syrenen vid husknuten. Inget hände. Men eftersom det var mörkt beslöt vi att avvakta till det relativa dagsljus, som vi förutsatte skulle vara tillgängligt idag.

Inte bara hittade vi en avknipsad ledning. Det har vi varit med om förr, när klåfingriga (eller kanske klågnagliga) möss tuggat på sladdar som legat på marken mellan huset och syrenen. I år fixade vi till en luftledning för att undvika just detta.

Vid närmare undersökning upptäckte vi också att båda ljusslingorna var "demonterade" och låg slängda en bit bort i snön. 
 - Jäkla människor, som inte kan låta saker och ting vara ifred, tänkte jag.

Men så började en noggrann undersökning av spåren på brottsplatsen. Det var massor av fotspår i det lilla tunna snötäcke som vi begåvats med. Regn och plusgrader gör också sitt till för att förstöra avtrycken. Konstaterade i alla fall att det var spår av älg. Eller ren. 

Någon utseendefixerad stackare i djurriket har alltså bestämt sig för att pryda sin hornkrona med våra ljusslingor, helt omedvetna om att elektricitet krävs för att effekten ska bli den önskade. Det är väl därför som vederbörande skakat av sig hela rasket. Det hade ju varit snyggt om missdådaren hängt tillbaka grejerna istället för att sliiiita av en ledning och dra ur kontakten till den andra. Det sistnämnda tycker vi är allra märkligast, eftersom den normalt är rätt trög att få på plats i väggurtaget.

Nåväl - Vi ger upp eftersom vi inte anser att vi kan finansiera den animaliska skönhetsindustrin.

Vi gick in och tog en kaffe istället.


☆☆☆☆☆

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

:)

Jag kan se en älg framför mig, med blinkande ljus i kronan .,-)

Bert Bodin sa...

Jo, det var lite synd att inte tilltaget lyckades.

Turtlan sa...

Hade varit spännande se när djuret försökte bli av med blingblinget :-)

Bert Bodin sa...

Ja. Och hur i herrans namn det bar sig åt för att få loss slingorna ur syrenen. De var ju hängda runt hela busken.