fredag, december 26, 2014

- Kan man inte ..... göra snöänglar på vanligt sätt, så får man väl brodera en, sa sorken.

Och nog blev det väl fint, eller hur? Fint hade även frosten smyckat isen närmast land, där vattnet är centimeterdjupt och sandbottnen skiner igenom. 

Vi tar en tur ut på havet igen denna annandag, med sol och kyla. Termometern har knappt rört sig sedan nattens norrskensflammande skyar. Hela himlen täcktes ibland av ett grönt sken och det var svårt att komma till ro sedan vi släckt sänglamporna och låg och tittade ut på stjärnhimlen.

Ett tunt molntäcke ligger i norr och ger solens instrålning en varm ton som sprider sig över hela trakten, som annars domineras av vinterblått. De tjugo minusgraderna känns knappt.

*****

4 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Gillar Google Chrome, snabb, fast synd om det inte funkar. Sol, kallt (-11 igår kväll) och ingen vind. Bra hundpromenadväder, på med långkalsongerna bara.
God fortsättning!

Bert Bodin sa...

God fortsättning! Jag har provat Chrome i vanlig dator utan några andra problem än tillvänjning. Men i plattan funkar den lite märkligt ibland. Glömmer oftast att jag har Firefox också, men har jag börjat gör inlägget Chrome är det bäst att fortsätta där också.

Elisabet. sa...

Nej, jag fick inte upp bilden, men den är säkert finare stor ,-)
Alla bilder var förresten fina.

Bert Bodin sa...

Elisabet: Jag ska se vad som gå att göra. Det där händer ibland när man lagt in bilder via appen i mobilen och sedan "försöker" efterbearbeta dem, ändra storlek etc. Då låses möjligheten att klicka. De två övriga bilderna är klickbara..