måndag, december 01, 2014

Skämt

 - Det måste väl vara ett skämt, tänker jag, när jag hör ett mejlat inlägg till Ring P1.
Programmet lockar ju en del knäppgökar bland alla de genomtänkta och angelägna punkter som dyker upp. Det är också programmets mening. "Alla" ska kunna komma till tals.

Idag dök vargdebatten upp igen, som den tradition (Jfr. skolavslutningar i kyrkan, modedieter etc.)den blivit, såhär inför årsslutet, då nästa års avrättningskvoter ska fastställas.

Här var det en dam, som minsann tänkt till.
 - Det är väl inte bara tamdjur som behöver skyddas. Älgar, harar och rådjur behöver också skydd från dessa farliga rovdjur.

!!!????

Om det var allvar blir jag riktigt oroad. Så har vi fjärmat oss från den natur, som egentligen föder oss, att vi ska styra och ställa i varje detalj. Och förmodligen till döds, på sikt.

Det låter väl betryggande. Å andra sidan vore det bäst för jorden.

*****
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Läs gärna även tidigare inlägg hos mig.
Logik skapar inga hjältar.
Machosorg.
Host host...
Sådana norrbottningar finns.
Jag - en ädling.
Svenskarnas sneda natursyn.
Glädje.
Luft.
Rovdjur - ja.
Överblick.
Vargen måste få en start - jägarna ett slut

5 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Tycker damen var skojig. Annars är det väl på det viset att vargkramarna befinner sig i trygghet i Masthugget/Majorna i Gbg. Och på Söders höjder i Sthlm. Där är vargen poppis. Och en och annan ut i tassemarkerna finns väl med på ett hörn också.

Bert Bodin sa...

Luleå är i så fall en tassemark där de finns. Men dessutom är vi kramare rätt kunniga om hur natur fungerar. Att ha en sådan, där toppredatorn inte finns snedställer balansen och den är inte så lätt för oss människor att ställa tillrätta. Vargen är en ekologisk regulator för allehanda viktiga balanser.

Andra året i Hjo sa...

En varg förvirrade sig faktiskt in i just Majorna för ett par år sedan. Mycket märkligt men så var det.Bilder i GP. Kom förmodligen via Änggårdsbergen där jag brukade plocka svamp. Har slutat med det, inte pga vargen utan för att vi avflyttat. Men här har vi Tivedenskogarna inpå knutarna...

Anonym sa...

Och jag som hela tiden trott att Ring P1 är ett satirprogram. :-\

Bert Bodin sa...

Nu är väl DU ironisk, va?

:-D