måndag, februari 13, 2017

Haveri

Inte är det kul när man vaknar upp och ser att termometern kliver mot 7 plusgrader, ja för närvarande 7,4. I februari! Den vackra vinter vi normalt (när nu det är) ska ha har åter kapsejsat; gett vika för klimatförändringarna.

Men tro mig - Det finns folk, även här i norr, som välkomnar slabbet och slasket och börjar yra om vår. Stackars satar! Men det är klart. Har man bara tygskor och jackor som inte går att stänga, så lider de ju av kylan. Men tjusiga är de. Då kan jag avslöja en sak: Tygskor passar dåligt i snöslask också. Där fick ni!

Synd om alla turistentreprenörer, som drar hit folk för att uppleva vinter. Med kyla, norrsken, hundspann och annat. Iskonserter till exempel. Som härom kvällen. Där var många turister i publiken. Så många att den 500-hövdade skaran på förfrågan sanktionerade att konfrencieren fick tala engelska genomgående.

Nu har vi det läge vi har. Mycket är förstört. Vi tror att den populära isbanan ska klara sig. Förhoppningsvis gäller det även den av barnen älskade isborgen.*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

20 grader varmare på kvällen än på morgonen.. så sjukt.
Detta borde normalt vara vår kallaste tid.
Kvällstidningarna jublar (vad annars att förvänta från dumhetens högborg).
Det är med stor sorg man ser vårt klimat haverera...

// Jan

Bert Bodin sa...

Det blir mer ochh mer tydligt.