lördag, februari 11, 2017

Wilhelm von Kröckert

Det fullkomligt stillastående vädret, med tretton (minst) nyanser av grått gjorde att vi bestämde att denna helg bli kvar i stan. Som omväxling. Alltid kan man hitta på något trevligt, tänkte vi.

Lite planlöst vandrade vi omkring bland stressiga shoppare, trängdes i gallerior, knuffades i entréer, innan vi gick till Kulturens Hus. Vi hade hört att lokalradion firade 40-årsjubileum där och tänkte att det kunde vara intressant att kolla in lite närmre.

Men det var tji. Tydligen var dagens evenemang bara att Melodikrysset sändes härifrån idag, och det hade för länge sedan avslutats. Och det hade jag heller inte varit särskilt intresserad av. Tycker det är ett trist program.

Men vi hittade en konstutställning, som var sevärd. Wilhelm von Kröckert, som är Ernst Billgrens alias, ställde ut i konsthallen. Jisses vilka tavlor. Inget som skulle passa hos oss, men intressanta ändå. Vilken detaljrikedom. Undrar hur länge man måste jobba på att få en sådan färdig. Månadsvis, föreställer jag mig. Synd nog var han inte här denna helg, så vi kunde inte fråga.

Sevärt, utan tvekan.

En fika på stan är nästan hopplöst på lördagar. Trots att det finns gott om ställen. Men, som sagt, folkmängden är ansenlig. Lulebor, bodensare, pitebor, kalixbor och vinterturister i skön blandning.
Men vi kommer på att det var länge sedan vi var på Savoy, som har servering i hotellobbyn. Lugnt och stillsamt (Här kan man dricka afternoon tea vissa dagar.), även om det var rätt mycket folk här också. Veckoslutsgäster kommer och checkar in, och andra sittter i lobbyn. Gott fika finns.

Våra kompisar A. och M. hör av sig på telefon och dyker snart upp och gör oss sällskap. M. har aldrig upptäckt Savoys möjligheter (han jobbar inte i stan) och blir glatt överraskad.
 - Hit kan man gå fler gånger.

Vi blir sittande i ett par timmar. De berättar om sin senaste resa. Vi pratar sjukdomar och film och en hel del annat, innan vi promenerar till våra respektive hem.

Lördagen fortsätter.

Wilhelm von Kröckert ställer ut i konsthallen
 
*****

3 kommentarer:

Ina sa...

Jag såg inte Dig i Konsthallen ....
Har svårt att bestämma mig vem tycker jag mer om .... Billgren eller von Kröckert ;-)

Bert Bodin sa...

Jag gillade von Kröckert.

Och jag såg inte dig heller. ;-)

Ina sa...

:-))