fredag, maj 18, 2018

Dopp i poolen? Nejtack!

Den romerska staden Bath ska bli slutmålet idag. Vädret fint om än lite kyligt på morgonen. Stämningen är god ombord på bussen. Men konstigt vore det väl annars, så positiva och glada medresenärer som vi har.

Lite mer än halvvägs tar vi oss på slingriga vägar till en känd trädgård, Woodland Gardens. Man behöver inte vara trädgårdsnörd för att uppskatta en vandring på dryga två miles (3,5 km) av slingriga stigar den här tiden på året. Parken är bara öppen sex veckor under våren, eftersom det är då det blommar. Det är rhododendron och magnolia som är huvudattraktionerna. Men med de fem andra som slog följe hittade vi även en stor kamelia i blom.

Ett par timmar blev vi kvar innan färden fortsatte mot Bath. Och snart var vi där.

En gemensam lunch, framåt tvåtiden gjorde oss stärkta till dagens andra sevärdhet. Bath är en gammal bosättning grundad av romarna. De byggde också den anläggning som gett staden sitt namn. En varm källa utvecklades till en stor badanläggning; ett palats med flera bassänger av olika slag. Bastuvarma salonger, liksom avsvalningspool, massagerum med mera. Kort sagt en spaanläggning. Och det gjordes på 300-talet! Sedan har en ny (nåja) bassäng kommit till under 1800-talet, men inget går att använda idag. Fascinerande sevärdhet.

Hela stan är väldigt vacker, där den ligger omgiven av höga kullar. En flod rinner igenom delar av centrala stan och bidrar till skönheten.

Vi ska se mer imorgon.

Ett par från vår grupp har slagit sig ner för en vilopaus. Woodland Gardens.

Färgprakten är bedövande. Woodland Gardens.

Jag skulle nog tacka nej till ett dopp. Men anläggningen är fantastisk.

Här och där dyker hologramliknande filmer upp. Som här vid avsvalkningspoolen.

Bath är en vacker stad, och här ser du mera vackert.
*****

2 kommentarer:

  1. Jättefina bilder, Bert! Du kan ju bli reseledare nu på äldre dar ,-)

    SvaraRadera
  2. @Elisabet

    Nja ... Det är nog inte riktigt min grej.

    SvaraRadera