torsdag, maj 24, 2018

Moln

Under min resa i England, i förra veckan, njöt jag förstås av de vackra omgivningarna. Lummiga trakter med stora blommande rapsfält, får- och grisfarmer. Ja, en och annan kossa trampade också omkring alla de små städer och byar som såg ut som hämtade ur Sagan om ringen.

Jag hade ju tagit med mig kikaren, eftersom jag tänkte att jag skulle få se lite fåglar och annat liv också. Men den behövde jag inte ta fram. Kajor, duvor, råkor var det rätt många av. Brun glada, var det rätt mycket av. Småfågel lyste dock i stort sett med sin frånvaro. Ett par rödhakar, bara. En lärka, eller två. Men koltrast var också rätt så frekvent förekommande. Men det var inget livligt fågelkvitter. Inget tjatter i buskarna. På många ställer var det helt tyst. Där blev jag lite besviken.

Inte heller fanns några insekter. Naturligtvis såg jag en och annan fluga. En enda humla. Inga spindlar (som ju inte är insekter, förstås), inga myggor. Jo, en ollonborre gjorde mig bekantskap.

Jag blir lite oroad. Har läst att 80% av alla insekter beräknas ha försvunnit från Tyskland. Finns det ett samband? Lite mat - få fåglar!

Nu åker jag ut till stugan i skogen vid havet här på Rånlandet. Hoppas få se mer där.

.. och flamingo! Vem är jag att klaga? (Men de fanns i en fågelpark.)
Fjälluggla ...



















*****

Inga kommentarer: