onsdag, maj 16, 2018

England's green and pleasant landSå bar det iväg söderut över Cotsvolds gröna kullar. De som kan räknas in i den sång som ibland räknas som Englands andra nationalsång. (Se nedan!)

Mot Stratford on Avon, Shakespeares födelsestad. Men vi började en bit utanför staden hos Ann Hathaway. Hon blev Williams hustru, 26 år gammal, när han bara var 20. Och märkligt nog fick de sitt första barn efter bara sex månader. Hoppsan!

Efter besöket i hennes familjehem åkte vi in till Stratford. En stad som vimlade av turister. Utländska skolklasser. Det pratades franska lite överallt. Men inslaget av kinesiska turister var också stort. Selfiepinnarna hade högtider framför Shakespeares födelsehem.

När vi var nöjda med Stratford, efter att ha promenerat runt i centrum, men även sökt oss mot modernare delar av stan och tittat på den stora och moderna Shakespeareteatern, tog oss bussen till Chipping. En by som helt karaktäriseras av hus byggda av den typiska varmgula sandsten som bryts i trakten. Det ger byn ett säreget utseende.

Tiden gick och det var snart dags för traditionellt engelskt afternoon tea. Det bjöds vi på i dagens sista stopp. Broadway hette den byn. Genuint vacker och mysig, även den.

Mätta i magarna slumrades det en del i bussen på hemvägen upp över kullarna igen till Bournton-on-the-water, där vi kommer att bo ytterligare två nätter.

Nedan ett bildsvep med blandade intryck från dagen.

Englands alternativa nationalsång
Lummiga vägar genom byarna

Något "anemiskt" blåregn i sandstenshusens Chipping


Stratford on Avon

Afternoon teaFräsch buss tar oss fram på de slingriga vägarna

Nya, stora teatern i Stratford imponerar

Ann Hathaways stuga.

En fika med utsikt över Shakespeares barndomshem
*****

8 kommentarer:

 1. Ja, den sången sjöng jag med i när det var Allsång-pomp-och-yra i Hyde Park, sista kvällen av The Proms. Sååå vacker är den! Nu ska jag gå tillbaka och titta mer noga på dina bilder. Tack som delar med dig, Bert!

  SvaraRadera
 2. Åker ni med landsmän eller är det guidad tur för vem som helst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Elisabet

   Vi åker med ett arrangemang gjort för NEX resebyrå. Bara norrbottningar. 30 personer. Sex av oss var med på en Skottlandsresa för tre år sedan.

   Radera
 3. Anonym13:26

  Åh, så härligt det ser ut. England och Skottland fattas mig i min resväska.
  Kanske ska planera in något sådant

  Christel

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Christel

   Du har en del att göra, då.

   Radera
 4. Ska ni åka och se bröllop också...?

  SvaraRadera
 5. @annika B

  Nej. Där går en gräns.

  SvaraRadera
 6. Aha! Jag läste Vi-tidningen igår och såg att dom hade en liknande resa, tänkte att det kanske var nåt sånt, Vi-läsare som du är. Men jag glömde ju förstås vad du arbetat med ,-)

  SvaraRadera