fredag, juli 17, 2020

I lugnets tecken ...

.. går denna dag. Bara lite småpyssel. En tur in till samhället för att handla inför helgen. Lite trimning, där gräsklipparen inte kommer åt. Jo, vi har lite gräsmatta, eller grönmatta kanske man ska kalla den. Sammanlagt är det väl kanske 100 m2 så det är inte läge för motorgräsklippare eller robot, precis. Handjagare ger fler poäng.

Men det var väl ungefär det som har hänt. Förutom att vi kollade in bastuns bro, som börjat svikta. Ställde diagnos - något måste göras och imorgon kanske vi opererar. Vi får se. Sämre väder är utlovat, så vem vet - det kanske regnar.

Finns det då inget annat som man kan se som ett lugnets tecken? Hurra - regeringen har insett att vattenskotrarna behöver striktare regler. Det har jag efterlyst länge. Hoppas nu bara att de tar i på allvar. Femtonåringar ska inte kunna köra omkring på havet, eller sjön, med fordon som kan komma upp i 100 km/tim. Utan utbildning, dessutom. Det säger sig självt att något måste göras. Kanske bara inte åt dem som kör - men de har väl föräldrar också, som borde kunna bötfällas.

Hoppas alltså på lugnet, även på den fronten.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Instämmer. Det är ett riktigt otyg.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Så omedvetna. Så omdömeslösa. Så okunniga.