torsdag, juli 23, 2020

Visserligen skulle jag ...

.. på ett återbesök på sjukhuset för att följa upp den elektrokonvertering jag fick göra i slutet av juni.

Men inte såhär!

Nu har jag legat på akuten  i snart fem timmar istället. Ny arytmiattack. Okul! Pulsen hoppar från 61 till 133 och det känns obehagligt. Men jag känner mig trygg. Ett par extra prover visar inga fysiska fel på hjärtat, inga tecken på infarkt  varken nu eller i förfluten tid.

Väntar nu på en ultraljudsundersökning och läkarbesked.

Skulle aldrig ha skrivit gårdagens inlägg.
*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jo, men det är ju olustigt ändå. När pv hade det som värst, var pulsen alltid låg, nere på 40 och enda gången jag fått hjärtrusning, då trodde jag att hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen. Fy, så obehagligt! Håller tummarna.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Håll hårt!

Allmycke sa...

Ibland kommer verkligheten tillbaka och biter en i näsan - fortare än en kan ana. Hoppas läkarens besked är lugnande och att de kan göra nåt åt hjärtat som verkar leva sitt eget liv.

Bert Bodin sa...

@ allmycke

Planer för eventuella vidare åtgärder kommer att smidas på måndag.

Monet sa...

Hur är det med dig nu Bert? Det trista med flimmer är ju att det ofta blir som du beskriver det - från enstaka attacker med lång tid emellan så riskerar man att det blir tätare och tätare. Pv är ju ett bra exempel på det. Min man också. Han elkonverterades aldrig men så fort vi flyttade till Frankrike sattes han på effektiv medicin - Cordarone - och har inte haft ett enda återfall sen dess. Typiskt nog anser man i Sverige (som här beter sig lika egensinnigt som med coronahanteringen) att det skulle vara en ”farlig medicin” och vill inte fortsätta att skriva ut den. Den används dock här i vissa fall och den enda egentliga biverkningen är ev påverkan på sköldkörteln men det kontrolleras regelbundet.

Nu är min man utan Cordarone och istället insatt på Eliquis som ju enbart är blodförtunnande och har under vårt svenska år blivit extremt mycket sämre på alla sätt. Trots det vägrar man att återinsätta Cordarone som är väl beprövat internationellt. Hoppas man hittar en bra metod för dig och att du får en snar ordentlig genomgång på specialistklinik!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Mår helt bra. Det släppte utan åtgärd.

Jag har haft en annan medicin, Multaq, som jag har fått ta bort på grund av att den kan påverka mitt hjärta på fel sätt. Kanske är det något liknande den medicin du nämner.

Monet sa...

Multaq var en efterföljare till Cordarone som visade sig ha flera allvarliga biverkningar och som snabbt drogs in från marknaden över hela världen. Cordarone har funnits länge och är väldokumenterad som rytmreglerande läkemedel. Men har man redan provat Multaq på dig så kanske du ändå kan nämna Cordarone och höra vad just din hjärtläkare tror? Det är ju ändå bättre om det fungerar med medicin och man slipper ablation etc.