lördag, september 26, 2020

Ja vad ska man säga ...

.. om den här dagen då, när den blev snudd på lika händelselös som gårdagen?

Vädret lockade inte till några längre utflykter.  Bara en kortare promenad för att se lite folk och för en fika på Savoy, som slutade med att jag fick en arytmiattack och var tvungen att gå hem. 

I två timmar höll det i sig. Tyvärr har jag upplevt en oroande tendens till ökande tillfällen. Kanske ska jag besluta mig för en ablation, ändå. Det är jag så att säga berättigad till, enligt läkare. 
 - Det är bara att ringa hit, så ordnar vi remiss till Umeå.

Men sedan var det bara att ta tag i livet igen. Kompletteringshandlade på ICA, där jag träffade mammas favoritvårdare, serben Robert. Alltid lika glad och pratsam.

Väl hemma var det bara att börja med middagen. Det blev en hejdundrande god improvisationsfiskgryta. Så småningom följd av glassdessert och TV. Muren - kul frågeprogram. Giftskandalen i Salisbury. 

Ja, det var väl det.

*****

10 kommentarer:

Thalassa sa...

En ablation är ju i normala fall ett lindrigt ingrepp som ger bra resultat. Vår son fick en sådan utförd för 7-8 år sedan. För honom - en rastlös person - var största problemet med ingreppet att han var tvungen att ligga stilla på rygg flera timmar efteråt. Problemet m rusningarna försvann i och med ablationen. För min del tyvärr inte möjligt då extraslagen kommer på flera ställen och nästan hela tiden (dock ej som direkta rusningar).

Ja visst är Muren ett bra program. Jag gillar de flesta fråge/tävlingsprogram, men blev besviken på ”starkaste familjen” trots två favoriter som programledare. För mycket ”internt familjetrams ” - tycker jag. Ser fram emot På Spåret.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Men just det där att de är inne och rotar i hjärtat ... det gör mig lite nervös.

Men jag får väl ta mig över det hindret.

---
"Starkaste familjen" skippade vi redan i första avsnittet.

Ser fram emot Kunskapskanalens "Cykeläventyr på Europas öar" med avsnittet om Kreta.
(Tycker ibland det är lite svårt att hitta K-skapskanalens program. Det är inte alltid som repriser markeras som repriser. Dessutom finns inte UR-play i vårt tv-utbud.)

Elisabet. sa...

Ja, Bert .., vet inte om du kommer ihåg hur eländigt pv hade det med sina ofta förekommande elkonverteringar, trettiofem var det väl? Hans flimmer gjorde att hjärtat gick NED i puls nåt hemskt och han blev ju i princip utslagen. Hans pappa hade samma bekymmer.
Så blev det då till sist ablation på Södersjukhuset i Sthlm och han hade precis samma känsla som du nu har .., det här att det ska rotas i hjärtat. Nåja, det blev sååå bra, även om det såklart inte är någon garanti att det förblir på det viset. Men ett nytt liv fick han ju. Eller vi. Så fort han tog sig åt halsen för att kolla pulsen, blev jag orolig .., jaha ., är det dags nu?
Hoppas att det ordnar sig!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Ja, jag kanske ställer upp mot pv i Vasaloppet. Vem vet!?

Monet sa...

Om man redan indikerat att ablation är en väg att gå och det bara är att begära remiss finns det väl ingenting att tveka kring? Lyssna på Ellisabet och pv:s historia. Varför gå och dra med ett elände som bara kommer att tillta (det går ju liksom inte över av sig självt utan kommer precis som du redan märkt att snabbt eskalera) och sänka livskvaliteten? Alla medicinska ingrepp är förenade med risker men det här är sedan länge rutiningrepp och förändrar över natt livssituationen.

Sen är Vasaloppet inte speciellt lämpligt ändå för herrar upp i en viss ålder och med ett icke fult fungerande hjärta fast det struntar många i!

Thalassa sa...

Ett litet tillägg - fegis (?): De rotar ju inte omkring i hjärtat precis! Åtminstone i de vanligaste fallen går de in via ljumsken, med lokalbedövning, och bränner av någon onödig och besvärande ”el-ledning” . Men - av någon anledning är jag övertygad om att du känner till detta...:-).

Bert Bodin sa...

@ Monet

Ja, det är väl bara att slå till.

Och det där med Vasaloppet var bara ironi. (Schhhh - säg inget till Elisabet.)

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Men de går in i hjärtats förmak också. Faktiskt!

Thalassa sa...

Jaja...okej’rå.
Men när/om de flyttar sig till kammaren (mina har gjort det) är en ”enkel” ablation inte längre ett alternativ enl kardiologen på SöS. Lycka till hur du än beslutar!

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Tack!