måndag, februari 01, 2021

Jaha

Det var januari det. Fort gick den månaden förbi. Men det slår mig att det brukar den göra. Det var ett bestående minne från min yrkestid. Det var som om januari inte kom igång förrän efter trettonhelgen, och då är ju månaden bara tre veckor lång. Snabbt är det gjort.

Nu ligger februari framför oss. Hoppas den blir lite trevligare. Ljusare är det i vilket fall. Men jag skulle vilja ha lite mera sol. Har nog aldrig varit med om en sådan mulen, grå och tråkig höst och vinter, som den visat sig hittills. 

Nu visar prognosen på några soliga dagar den här veckan. Vi har precis bestämt att vi åker ut till Rånlandet ett par dagar. På fredag finns uppdrag att utföra i stan, så då åker vi in till stan igen. 

Tyvärr missar jag mitt årliga projekt. Vinterfåglar inpå knuten. Den aktivitet som den sista helgen i januari innebär att man räknar fåglar vid sin fågelmatning. I år gällde tiden 29 januari - 01 februari, så det är kört för denna gång. Här kan du se mina rapporter från tidigare år

Nu ser vi framåt. Mot solen. Mot vårvintern. Mot vaccinet. 

Kanske får jag träffa tofsmesen också. 

Det var ett år sedan vi sågs.

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det har varit lika grått och framför allt regnigt, även här. Men nu ett par dagar .., kallgrader och såå vackert! Lite lagom snö. Pv åkte 1.3 mil på längden efter jobbet och var lyrisk när han kom hem. Fina konstgjorda spår och många som tycktes lika lyckliga (som han själv) över att äntligen få stå på skidor!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Märkligt! En hallänning startar säsongen FÖRE mig. 😂