lördag, februari 20, 2021

Längtan

Jag har det bra. Kan inte säga annat. Men ack vad jag saknar kryddan i livet just nu.

Ikväll, när vi stängde av teven, råkade jag slänga en blick ut genom fönstret. Där fick jag se en kille som höll på att lasta sin bil. Det var skidutrustning. Det fick min längtan att växa. 

Vi som den här tiden på året normalt har en eller flera skidresor inbokade, kommer i vinter inte iväg på en enda, förmodligen. Om nu inte vaccinationen står för dörren snart. För ett år sedan avbokade vi vistelsen i finska Levi just vid denna tid. Vi var ju inte välkomna till grannlandet. 

Inte heller har vi varit på någon resa inom eller utom landet under våren, sommaren eller hösten. Något som brukar tillhöra normalbilden i vår tillvaro. 

Jag har det bra. Men kryddan finns inte. 

*****

13 kommentarer:

Thalassa sa...

Samma här! Saknar kryddan/guldkanten på vår i övrigt trygga och bra tillvaro, och vi längtar så efter att umgås med syskonen! Vi avbokade Norrbottensresan i mars och en bokad pragvistelse. Vad gäller den förstnämnda kändes det inte så hemskt då, för ”vi kan ju resa när som helst så vi skjuter på den några månader”. Pragresan hade varit svårare att få ihop p g a förvärvsarbetande sällskap.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Den här situationen hade man inte förväntat för ett år sedan. Då tänkte man att det skulle vara överstökat till den här vintern.

Monet sa...

Vi har det ju likadant - och alla andra också. Önskar vi kunde sätta oss i bilen och köra de välkända vägarna til Nice där dottern bor med man och franska barnbarn. Och där mimosan blommar. Vi har inte setts på två år nu och de lär inte komma till Sverige den här sommaren heller. Bor i ett av Frankrikes värst drabbade områden dessutom så det är daglig oro. Plus att deras barn verkligen skulle behöva lite stimulans. Personligen tror jag det här håller i sig så att man får vara fortsatt försiktig, minst det här året ut. Allt annat blir bara plus i kanten. Har inte ni fått lite mera smitta i Luleå nu också? Och går du före i kön med tanke på hjärtat?

Anonym sa...

Den här tiden brukar vi vara på Gran Canaria. En tröstät i alla fall att vi hann vara där i fjol, innan den allmänna spridningen. Känns lite tungt just nu. Längtar efter sol denna mulna och just nu snörika vinter. Altanen är täckt med hårdpressad meterhög (minst,) snö som vi inte orkar skotta undan, så solhörnan längst in når vi inte. Även om jag föredrar en sån här vinter, hellre än fjolårets regn, is,halka, så längtar jag en månad fram åtminstone. Lite klagan blev det här! ellem

Bert Bodin sa...

@ Monet

Jo, det har varit en märklig smittoökning den senaste veckan. Oklart vad det beror på.

I veckan ska vi få veta våra vaccinationstider.

Bert Bodin sa...

@ ellem

Inte sedan oktober 2019 har vi rört oss utanför länet. Knappt ens kommunen. Nog för att Luleå har mycket att erbjuda, men man vill ju ha lite perspektiv.

Babsan sa...

Ja inte blev det väl som vi tänkt när vi gicki pension i fjol.Men det är bara att acceptera och försöka krydda upp tillvaron med lite nya grejer.

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Rätt!

Men inspirationen tryter, när man inte kan vara spontan.

Turtlan sa...

Ja nu känns det smått exotiskt säga att i höstas var vi en helg i Göteborg. Det ni! Sen dess är rekordet Örebro. Sådär 10 mil enkel.
I somras rena ”utlandsresan” ända till Öland.

Kanarieöarna kan det kanske bli framöver... om något år kanske?
Men längre bort? Svårt att veta och också våga. Jag har ju kusiner over there som skulle vara så kul att besöka. Sen drömmen åka Down Under till släkten där känns väldigt avlägset just nu.

Men jag tänker istället på den trygga värld vi har här. Sjukvård som fungerar för alla och en ekonomisk trygghet jämfört med de flesta andra i världen.

Turtlan sa...

Ps.... Det vi saknar mest just nu är vår traditionella Båtmässeresa. En helg som vi brukar ha så mysigt och bra. Konstigt att det känns riktigt pissigt att det inte blir av.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Som sagt; trist!

V sa...

Så jag längtar efter resor och äventyr! Håller tummarna för att vaccinationen kommer fortskrida enligt plan.

Bert Bodin sa...

@ V

Ja, låt oss hoppas på framsteg.

Idag anmälde jag mig till en väntelista, där man kunde notera sitt intresse att med kort varsel kunna komma och få sin spruta. Det är ett sätt att tillvarata ev. överblivna doser. Vi får se hur det går.