måndag, januari 05, 2015

Dag fyra

Vi går och går och går. Och ser och ser och ser. Bästa sättet att lära känna staden är att göra det till fots, tycker jag. Det blir mera gripbart hur stora, eller hur små avstånden är. Dessutom tränar jag upp mitt redan topptrimmade lokalsinne och har således alltid koll på var vi är, och vart vi ska gå om vi vill komma dit vi vill. Och det vill man ju.

Idag går vi längs Tiberns västra strand, söderut mot Trastevere och de mysiga kvarteren där. Solen är stark,  men luften lite svalare än igår. Det är betydligt mindre folk ute idag och kvarteren i just den här stadsdelen är behagligt tomma. Stopp på lämpliga ställen, för både intag och utsläpp. Inte förrän sex, sju timmar senare är vi hemma igen, med trötta ben och huvudet fullt av upplevelser. 

Nu väntar paus, med dusch, drink och kort promenad till middagsrestaurangen. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Ta er gärna en tur till Plaza de Ignatius. Eller hur det nu stavas. Ett mycket vackert torg. Där ska jag bo om jag nån gång flyttar till Rom! ellem

Bert Bodin sa...

Försent ellem. Vi drar iväg hemåt idag. Men vi har förmodligen redan varit där, så många fina piazzor som vi passerat. ;-)

Cecilia N sa...

OT, men jag har för mig att du skulle uppskatta den här filmen:
https://www.youtube.com/watch?v=Hi6zorMyhVU

Bert Bodin sa...

Cecilia N: Jo, jag har sett den tidigare. Bra.