fredag, januari 02, 2015

Istället för ...

.. att åka hem gjorde vi en avstickare till Rom. Tänkte att det kunde vara kul att tillbringa trettonhelgen här.

Det är mitt första besök i stan och jag har egentligen rätt vaga begrepp om den. Visst har jag sett massor med bilder genom åren, men ändå inte fått någon bra uppfattning.

Kul att besöka stan en så pass udda tid. Turister finns det gott om trots vinter. Alla går varmt påpälsade i den dryga tiogradiga värmen. Men det är väl så att italienarna gärna vill visa upp sina vinterkläder.

Vad vi sedan ska hitta på är inte på något sätt planlagt. Vi är fem personer i sällskapet som gillar att improvisera. En fast punkt; vi har en ung dam som fyller jämnt på söndag.*****


7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ååå, där har jag inte heller varit, men någon gång ...! Ha nu så trevligt allesammans!

Anonym sa...

Vi mellanlandade och bytte plan i Rom en gång, på väg hem från Thailand. Det var ungefär vid den här tiden och jag har aldrig förr sett sååå många pälsar på en gång! ellem

Bert Bodin sa...

Tack, Elisabet. Det blir enkelt.

Bert Bodin sa...

Då kan jag berätta att pälsarna bytts ut mot dunjackor. Det är precis som hemma. Och det är klart ... Luleås klimat är ju ungefär detsamma som Roms nuförtiden.

annika sa...

Kul idé! Har ni sett Forum Romanum än?

Turtlan sa...

Sixtinska kapellet? Först en väldigt låååång kö. Sen en lång promenad förbi en massa konst. Sen väl framme horder av turister som tittade upp i ett tak. Sen lika långt tillbaka.

Men kul var det. Å väldigt historiskt.

Ha det så kul. Rom är fint! Å spännande.

Bert Bodin sa...

Jag har ungefär samma erfarenhet.