måndag, januari 26, 2015

Nog kan man undra

Jag har tagit upp det förr, men kan inte låta bli att kommentera saken igen.

Det handlar om MMA. En, av vissa kallad sport, men av mig kallad misshandel. Misshandel som underhållning. Våld i sin äckligaste och mest imbecilla form.

I helgen gick en så kallad match mellan två entusiaster. Den gick mitt i natten (Vi talar skumrasktimmar, vid tvåtiden.) i Stockholm. Matchen varade i drygt två minuter!!? Sedan var det klart. Misshandeln fick inte fortsätta. Och det var väl bra med tanke på hur utgången hade kunnat bli.

De två deltagarna har förstås varit införstådda. Har gett sig in i detta frivilligt, kan jag tro, även om det förmodligen finns pengar i bakgrunden. Vem som tjänar mest, slagskämparna eller arrangörerna är nog rätt klart.

Evenemanget lockade 30000 (trettiotusen) åskådare! Jag häpnar. Fullt friska? Jag tvivlar.

Killarna på mattan är förmodligen sadomasochister. Vad publiken lider av vet jag inte, men nog är det någon form av psykisk defekt.

Detta är något som visas i Sportspegeln i SVT. Kommenteras och analsyeras och viftas bort.

En av mina vänner kommenterar i ett Facebookinlägg:
Och så jämför man med skador i andra sporter som hockey och alpint. Skillnaden är monumental! De sporterna går INTE ut på att medvetet misshandla sin motståndare. De här är en vidrig "sport" som borde förbjudas och stoppas omedelbart. Det är inget som borde vara en del av ett demokratiskt och humanistiskt samhälle.
-----

Idag har man diskuterat våld ur en annan synvinkel. En undersökning visar att "Killar med stereotyp syn på kön löper större risk att bli våldsamma"

Jag undrar: Har vi inte det samhälle vi förtjänar?

*****
Läs mer på SVT Sport

Läs mer om killar och våld.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Imorse pratades det om detta på vår lokalradio och man sa att det tagit då två minuter och en massa folk som suttit uppe halva natten.

  Min kommentar var att det ens är tillåtet. Mig veterligen så är proffsboxning förbjudet i Sverige men detta är tillåtet...?

  Jag kanske är ute och cyklar. Just cykla borde MMA folket göra istället för att misshandla. Hur ända in i lingonriset kan detta bara intressant och klokt att se på?

  Bedrövligt med extra allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det handlar om avtrubbning. Vi matas på allehanda sätt med våldsskildringar. Jag vänder oftast bort blicken bara jag ser en trailer om en kommande film, när jag är på bio. Inte är det livsbejakande berättelser som visas mest.

   Radera

Välkommen att kommentera.