Under 2014 ökade våra köp av ekologiska matvaror med 38 procent! Inte dåligt. Det är alltså världsbäst.
Själv försöker jag bidra så mycket det går. Ekologisk mjölk, grädde, filmjölk är självklara i vårt kylskåp. Grönsaker också, så långt möjligt. Bananer, förstås. Man vill ju ha de godaste. Och de ekologiska smakar mer. Jag lovar.
På köttfronten (som hos oss inte är så stor) har vi förmånen med ren- och älgkött. Tala om ekologiskt. Kött från den vanliga butiken köper vi kanske 4-5 gånger per år. Och då närproducerat.
Ekolök, dito lime, och en förtappad fänkål |
Många andra bryr sig inte. Överhuvudtaget! Det ser jag exempel på nästan varje gång jag handlar. Lite medveten kan man väl vara. Svenska äpplen till exempel. Betydligt godare än att köpa kinesiska. Eller holländska, som ofta smakar vatten.
Svårt är det inte. Det gäller bara att tänka.
Många kan det. Fler och fler, som sagt.
*****
Läs även en artikel i DN om detta.
Tänkvärt |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.