lördag, januari 24, 2015

Flathet

Lyssnade till Ekots lördagsintervju med vår inrikesminister (??? Har vi en så'n, och varför?) där det diskuterades om hur man skulle kunna hindra svenskar att åka och strida för t.ex. IS.

Ett sätt att försvåra vore att dra in passet för de som visat intresse för att enrollera sig i terrorverksamhet.

Svenska pass är väldigt attraktiva på en illegal marknad, eftersom vi svenskar har nyckeln till flest länder utan restriktioner, jämfört med andra.

Nu visar det sig att det inte är några problem för dig eller mig att ta ut pass, efter pass, efter pass bara man skyller på att man förlorat det. Så gott som inga restriktioner.

Därför funderas det nu över att man ska kunna begränsa den möjligheten.

Funderas!!!! ?
Det är väl bara att bestämma. Slå klubban i bordet, så är det avklarat. Folk som "tappar" fler än ett pass per år har förverkat sin rätt till fler inom minst fem år framåt.

Tycker jag.

Allt annat är bara flathet.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Instämmer! Jag höll på att svimma när jag hörde hur många förlorade pass det är på ett år!

Bert Bodin sa...

Det bara luktar fiffel. Men det verkar myndigheterna inte ana.

Jan S sa...

Myndigheterna är oansvarigt godtrogna och flata.
Totalt är 177.000 svenska pass försvunna.
Själv har jag aldrig tappat ett pass, ingen jag känner heller och jag har inte heller hört talas om någon som gjort det, trots 35 år i resebranschen.
Passen säljs för stora summor och används i kriminella sammanhang, människosmuggling etc..
Med en fortsatt utveckling av detta och myndigheternas inkompetens, får man väl som svensk snart söka visum när man ska till Danmark.Bert Bodin sa...

Helt rätt tänkt, Janne. Förtroendet för svenska pass sjunker förstås ute i världen. Och vår världsledande position i fri rörlighet kan rubbas. Tänker bl.a. på de nyligen införda restriktionerna för svenskar vid inresa till Turkiet.