torsdag, januari 15, 2015

Jag kan inte låta bli

Margot Wallström är inte välkommen i Israel. Det är tydligt, oavsett det diplomatiska spelet, som säger att det beror på det förestående valet i det landet, etc etc etc.

Israels ledning har surnat till och vill inte att hon kommer, eftersom "Sveriges och Irlands sätt att uppföra sig påminner om Europas eftergifter mot Nazityskland i Munchen 1938, när Europa övergav Tjeckoslovakien".

Well, för att prata irländska; Israel verkar också sedan länge ha hämtat inspiration från Tysklands sena 30- och tidiga 40-tal vad gäller expansionspolitik på andras landområden.

Det är dags att rannsaka sig själv, Benjamin.
Och gå vidare.

*****

PS. För att inte tala om korpral Björklunds envisa hävdande om att Sveriges erkännande av Palestina är "ett ensidigt ställningstagande för den ena parten i konflikten Israel - Palestina".

Helt oförståeligt.
Helt!

4 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Om jag får säga vad jag tycker så är det nog på det viset Margot alls icke är den tillgång för regeringen som så många låtit oss förstå. De turas om att trampa i klaveret. Hamas och Wallström, jo jag tackar.

Bert Bodin sa...

Även om jag inte är (S), så har jag inte något emot utrikesministern. Vad tänker du på.

Min avoghet mot Björklund gäller att han tycker att det är ensidigt att erkänna Palestina. Vad har varit ensidigt om inte erkännandet av Israel, sedan 65 år???

Andra året i Hjo sa...

Tycker att Wallström trampade på i ullstrumporna med erkännandet av Palestina. Det första hon gör i ämbetet är att meddela detta kontroversiella beslut. Som första EU-land dessutom. Och nog sätter hon sig i knät på Hamas. Hur mycket bryr de sig om det palestinska folket? Skjuter sina raket över gränsen och vet exakt vad som kommer att hända - vedergällning. De vet och gör det ändå. De vet.
Nog hade hon kunnat vänta. Nu får vi dras med dåliga förbindelser med Israel i långa tider. Det ser inte så bra ut. Och är det inte heller.
Infekterad fråga i alla händelser. Ja ja.

Bert Bodin sa...

Och jag förstår inte vad hon skulle vänta på. 60 år till???
När det skedde, så gick Sverige före. Andra kommer att följa. Det har redan börjat. Erkännandet ger även möjligheter att ställa krav på staten Palestina. För visst har de problem att ta itu med. Inget snack om det. Men respekt ska nog också finnas med i bilden.