lördag, januari 23, 2016

Recension I

Gokväll i SVT har väl panschostämpel hos många. Och eftersom jag är panscho så tittar jag och konstaterar att den stämpeln sätts av de som aldrig sett programmet. 

Nu ska väl sägas att lördagskvällarnas upplaga sällan är betittad. Men nu råkade det bli så. Det skulle handla om manlig stil.

En "specialist" visade trender i manligt mode. Det blev rent parodiskt. Dels var han själv "felklädd" med en urvuxen kavaj, en skjortkrage felvikt eftersom slipsen knutits stryphårt, och inte minst för korta byxor som visade benet minst fem centimeter ovanför de fula skorna. Detta på en herre med minst 55 år på nacken. Och inte bara där.

Dessutom talade han om tjäjp (shape, form), härringbåun (fiskben) och staajl som betyder stil.
Det var precis det han inte hade.

Egen stil hade däremot artisten Duvchi. En ung kille som jag aldrig hört talas om (men jag är ju panscho, förstås). Han var klädd i täck-( läs dun- )tröja och rejäl, om än rätt snygg luva med tofs. Han har tydligen varit i branschen sedan 2011 utan att låtit sig ens skönjas av mig.

Jag kände mig lite tveksam. Dömde av utseendet och stilen (nä - inte staaajlen), vilket visade sig vara ett misstag. Han visade sig vara en intelligent kille med huvudet på skaft. Och inte minst en märklig röst.  Och vilken musik sedan. Stämning. Intressant. Ovanlig och rent förtrollande.
Hoppas få höra mer av honom. 

*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för det inlägget! Såg själv programmet och tänkte att han , trendspecialisten, måste skämta med oss. Blev alldeles nervös av skjortkragen, slipsen och de urvuxna kläderna. Tänkte att han måste väl snart kommentera det hela och byta om och visa hur det ska se ut. De allra vänligaste hälsningar Lena S

Bert Bodin sa...

Haha - Kul att fler reagerade på stajlspecialisten. Jag tyckte det blev rätt pinsamt och jag fick en känsla av att programledaren tänkte detsamma.

Babsan sa...

Jag reagerade också på hans rakt igenom dåliga outfit..

Bert Bodin sa...

Undrar var de hade fått tag i den stajlisten.