Häll lagom mängd av tre olika mjölsorter i degbunken tillsammans med ett paket jäst, någon dl rapsolja, 1,5 msk salt valfria kryddor och 7,5 dl vatten. Den här gången hällde jag också i krossade linfrön, psyllium- och solrosfrön samt 10 småskurna dadlar som blivit kvar sedan jul. Bearbeta tills degen släpper bunken späd med mer vatten om degen blir för stabbig. Låt jäsa till minst dubbel storlek. Forma därefter 4 limpor och lägg dem i en inte alltför stor långpanna och mjöla lätt sidorna på limporna så att de inte jäser ihop alltför hårt. Låt jäsa 2 timmar, minst. Sätt ugnen på 200 grader, men sätt ner till 180 när du sätter in limporna. Grädda 35 minuter.
Ser väldigt goda ut! Är det frön o annat nyttigt i , tranbär?? Eget recept? Kan/vill du dela med dig? /Majalena
SvaraRaderaTyvärr bakar jag mycket sällan efter recept.
RaderaHäll lagom mängd av tre olika mjölsorter i degbunken tillsammans med ett paket jäst, någon dl rapsolja, 1,5 msk salt valfria kryddor och 7,5 dl vatten. Den här gången hällde jag också i krossade linfrön, psyllium- och solrosfrön samt 10 småskurna dadlar som blivit kvar sedan jul. Bearbeta tills degen släpper bunken späd med mer vatten om degen blir för stabbig. Låt jäsa till minst dubbel storlek. Forma därefter 4 limpor och lägg dem i en inte alltför stor långpanna och mjöla lätt sidorna på limporna så att de inte jäser ihop alltför hårt. Låt jäsa 2 timmar, minst. Sätt ugnen på 200 grader, men sätt ner till 180 när du sätter in limporna. Grädda 35 minuter.