lördag, januari 09, 2016

Så trevligt

Varför känns det så kallt i badrummet? Och varför är det vatten på golvet kring duschavloppet?

Aj, aj - Något är fel. Det är bara att sätta igång och utreda. Golvvärmen på och uppskruvad till driftläge. Grön lampa lyser okej. Röd lampa likaså, vilket betyder att golvet håller på att värmas.

Koll av avloppet. Is i vattenlåset! Har vi råkat slå av golvvärmen när vi åkte härifrån i tisdags? Istället för att bara skruva ner den till "bortovaroläge". Och så har det varit 30 minusgrader, sedan vi åkte härifrån senast. Inte underligt att det frusit.

Isen i avloppet försvann raskt, när en liter kokande vatten hälldes i. Isen fanns bara i själva vattenlåset. I övrigt var allt i sin ordning.

Nu gäller det bara att golvet levererar värme. Alla indikationer visar ju rätt. Annars vet jag inte vad som ska göras. Hoppas, hoppas .........


*****
PS. Att det låg lite vatten på golvet kring avloppsbrunnen var ingen "katastrof". Det är vår varmvattenberedare som pruttar ut lite, när vi vridit upp värmen i den till "härvaroläge".

2 kommentarer:

Per-Anders sa...

Låter som problem man inte vill ha när det är 30 minusgrader ute... Hoppas det löser sig!

Bert Bodin sa...

Vi löser det interimistiskt (jösses, vilket snyggt ord) och ska kontakta "vår" elektriker till veckan om det inte löser sig. Värme i badrummet kan vi fixa. Dessutom är det bara minus 10 ute nu.