söndag, januari 24, 2016

Gnällspikssverige

Jag har inte röstat på sossarna på många, många år. Ja, decennier. Tyckte en gång att de började bli lite väl tråkiga. För jag tycker att politik ska vara lite kul också. När jag nu hör att de i den senaste opinionsundersökningen (vad nu sådana är värda) får den lägsta procenten sedan Juholtaffären, så är jag inte så förvånad.

Nu analyseras resultatet av förståsigpåare. Vrids och vänds. Men inte en enda av de kommentarer jag hört har haft det senaste årets olika turbulenser som bakgrund. 

Och säg mig vilken regering som skulle vara populär hos gnällspikarna, om den inte fick göra det den ämnade, när den gick till val för ett och ett halvt år sedan? Det har varit ett fruktansvärt svårt år i och med budgetdebaclet förra vintern. D Ö var väl ingen hit att lotsa Sverige genom. Lägg därtill den exceptionellt märkliga höst vi haft med ideliga "räddningsaktioner" i krislägen. Inte ett dugg var menat. Inte ett dugg var planerat. Inte ett dugg har varit enkelt.

Så säg mig; vilken annan regering hade fixat det?

Har du ett svar, får du gärna berätta.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

V sa...

Jag håller med, läget är exceptionellt och allt jag hör är "gnäll, gnäll, gnäll". Ska det verkligen vara så svårt att samarbeta lite mer?
Jag orkar knappt läsa nyheterna längre, är bara pajkastning hit och dit känns det som. Men ge politikerna lite arbetsro är väl inte att tänka på!?

Turtlan sa...

Oavsett politisk hemvist så tycker jag det är så oerhört tragiskt att många av de som röstade på S nu lagt till en bokstav i sitt val. Tänker på SD,... ett D efter bokstaven S.

Nej det hade inte varit lätt för någon regering styra den sista tiden. Sen är det alltid lättare att gnälla än att säga "- Vad gör vi nu så det blir så bra som möjligt?"

Eva Nygren sa...

Håller också med. Vilken konstellation som helst som hade regerat hade fått skit så svårt som det varit sedan så många valde att fly till Sverige. Men sedan tycker jag faktiskt att Löfvén har varit rätt lite statsmannamässig. Man kan kalla det mycket låg profil.

Bert Bodin sa...

Ibland tänker jag att det vore bra om sossarna klev av. Jag tror för mitt liv inte att oppositionen vill ta över. Inte alls.

Bert Bodin sa...

Konstruktiva idéer verkar saknas på båda håll. Men eftersom vänstern har regeringsmakten är det de som får försöka reda ut och de andra får bara tycka. Som jag skrev till V här ovan; jag tror inte oppositionen vill sätta sig i regeringsställning.

Bert Bodin sa...

Jag kan väl hålla med om statsmannamässigheten. Men jag undrar vem som skulle ha den egenskapen. Kanske Margot.

Anonym sa...

Jag tror ingen vill regera. Alla som figurerar i media ser lika håglösa, trötta och uppgivna ut. Carin Jämtin såg tröttare än trött ut i en intervju ikväll. Hon är bara en av många.
/bettankax

Bert Bodin sa...

Nej. Och oppositionen vill nog heller inte ställa upp. Egentligen. Inte som läget är nu.