söndag, januari 31, 2016

April april

Hajade verkligen till, när jag hörde nionyheterna på radion i morse.

Strålskyddsmyndigheten har lagt förslag om att alla skolgårdar i landet bör skuggas med träd och andra solskydd för att förebygga och bromsa den stigande hudcancerstatistiken. (???)

Ursäkta mig. Har de arbetsbrist på myndigheten? Det brukar leda till uppsägningar i de flesta verksamheter.

Är skolungar ute och lapar sol på rasterna? Bra, tycker jag. Istället för att sitta inne och sola sig vid mobilen eller plattan.

Hur gjorde då vi när vi var i skolåldern? Gick vi på baksidan av skolan och pustade för att undvika hettan. Strök vi längs väggarna för att, om möjligt hamna i skugga av ett eventuellt takskägg. Inomhus fick vi definitivt inte vara. På rasten sågs det till att skolan var utrymd av snälla men bestämda lärare.

Kära Strålskyddsmyndigheten. Ta tjuren vid hornen. Gör er av med överflödig personal, så räcker pengarna kanske till en solterrass för fikarasterna på huvudkontoret.
Och så måste ni ta itu med läckorna inom arbetsplatsen. Aprilskämt får inte komma ut i förväg.

*****

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


6 kommentarer:

Turtlan sa...

Har de tänkt på att många skolor inte ens har en skolgård?

Tänker på att flera av tex min stads friskolegymnasier inte har tillstymmelse till skolgård. Men det kanske är enbart skolor för yngre som behöver skuggas?

Sen så är det ju sommarlov större delen av tiden när solen är mest skarp.

Herre je så dumt håller jag med dig om. Är nog bara nyttigt få ut ungarna i solen så de kan lagra D-vitamin till vintern. Förbjud solarier istället och ta bort momsen eller något sådant på solcreme. De är oftast onödigt dyra så folk använder de i för liten mängd.

Förhoppningsvis var det ett aprilskämt.

Tredje året i Hjo sa...

Nu skiner faktiskt solen i Hjo. Jag får ställa mig i skuggan under vårt falska franska fikonträd. Kom Hjo-Hjo, för tusan!

Bert Bodin sa...

Och du ska veta att det var "hårda papper" för de som inte kommer att följa rekommendationerna. Restriktioner och viten.

Bert Bodin sa...

Se till att fikonlöven sitter kvar i trädet, så att det blir effektivt.

annika sa...

Vansinnigt förslag. Brist på sol och OCKSÅ livsfarligt! Man kan inte tvinga på folk - särskilt inte ungar som inte kan försvara sig - vad som dyker upp i skallen på myndigheter. Och tänk på alla mörkhyade ungar, som redan lider brist på D-vitamin i Norden som det är!

Bert Bodin sa...

Vore jag konspiratoriskt lagd, skulle jag förstås hävda att det är D-vitamintablettillverkarna som lobbat/mutat myndigheten. Men nu är jag inte så'n, så jag hävdar jobbrist. Nå't måste nå'n hitta på.