tisdag, januari 19, 2016

Mörka, farliga ...

.. Nårrrrrrland.

En viktig nyckel försvann på ett asylboende för ensamkommande barn i Götaland. För att skrämma fram den hotade den kvinnliga kommunchefen, tillika gode mannen alla barn med:
 - Om inte nyckeln kommer fram kommer ni alla att skickas till Norrland.
Hon hade tydligen pekat ut Kalix, som det hemska exemplet på kartan.
 - Där får ni inte se solen på ett halvår.

Vad kvinnan inte känner till är att solen förmodligen lyser mer i Kalix, än den gör på Tjörn, där de befann sig. Norrbottenskusten är känd för det.

*****
Läs om detta i DN.
Läs om Kalix.

5 kommentarer:

Knapsu sa...

Precis som häruppe hos oss, så var väl geografilektionerna där nere i södern fokuserade på att lära ut om Nissan, Lagan, Ätran och Viskan.
Eller vad de nu hette de där så viktiga krondikena.

Bert Bodin sa...

Rätt Knapsu! Du har vääääldigt värdefulla kunskaper. ;-)

Ruta Ett sa...

Haha, det ligger mycket sanning i det! Själv tyckte min mor att jag bosatte mig i "världens ände" när jag flyttade från Lund till Göteborg. Och sedan blev hon ännu mer nervös när jag förälskade mig i en norrbottning, som jag sedermera gifte mig med.
Då fick jag också tillfälle att lära mig hur oerhört avlångt Sverige är och hur vackert det är i Nårrrrrrland!

Bert Bodin sa...

Fler sörlänningar borde styra kosan hitåt. Jag har alltför många exempel på hur enstaka besökare från våra sydliga trakter som är helt förrrvååååånade över än det ena än det andra av självklarheter. T.ex. en grupp som min sambo jobbade med inom universitetsvärlden, där deltagarna besökte respektive deltagares ort. En skärgårdskväll i Luleå med kryssning en sommar, gav outplånliga intryck på deltagarna. Flera år efteråt talades det om detta fantastiska. Det lät nästan som att de inte trott att vi ens hade båtar här i norr.

Och då ska vi nog tänka på att Luleå var Sveriges största varvsort en gång i tiden (1800-talet).

Bert Bodin sa...

Här kan du läsa mer om det