fredag, januari 15, 2016

Sparkar bakut ...

.. på älvens is, i ett fantastiskt vinterväder. Såhär ska det vara på vintern. Tar en lånespark och drar iväg. Det är bara att ta första lediga på sparkparkeringen. Lämnas tillbaka på valfri annan parkering. Det är ett ingenjörsföretag i stan som sponsrar. Varje spark är döpt efter öarna i skärgården och man kan också fototävla och få fina priser, om man hänvisar till sin spark.

Tyvärr kände jag inte till att sparkstöttingarna var utplacerade redan. I fjol dröjde det lite längre innan de fanns på plats. Det blev därför till en liten utmaning att försöka få fart på medarna, eftersom jag inte utrustat mig med broddar. Men det funkade rätt fint ändå, och det blev en fin tur. Nästa gång drar jag nog ut till närmaste ön, Gråsjälören.*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

V sa...

Åhh, det är så trevligt med isbanan och sparkarna! En riktig höjdpunkt på vintern ��

Béatrice Karjalainen sa...

Den som kläckte idén om isbanan borde få medalj. Och en enloge till företaget som ställer ut sparkarna och folk som låter dem vara kvar/hela. Fin tradition nu.

Elisabet. sa...

Så genialiskt!

Bert Bodin sa...

Och mycket populärt om man inte, som vi, var ute en vanlig vardag. Lördagar och söndagar är det svårt att få en spark.

Längesedan du själv sparkade, Elisabet?

Bert Bodin sa...

Jo, det är glädjande. Tänker också på att våra isdjur, saliga i åminnelse, aldrig någonsin blev vandaliserade. Gäller även älgen Mooses, på Köpmantorget.

Bert Bodin sa...

Jag längtar efter soliga dagar i februari-mars-april.