lördag, augusti 03, 2013

Björkar växer fort ...

.. här i norr. Kan det bero på ljuset. Sälg växer ännu fortare. Idag har jag och många andra i samfälligheten haft gemensam arbetsdag för att fixa till gemensamma ytor. Allmänningen som gränsar till vår tomt blev min lott. Och Finn-Roars, eftersom hans tomt också ligger vid allmänningen.

Slyröjning handlade det om. Sälgbuskar, som jag kapade ner till noll i fjol var nu närmare två meter höga. Björkarna en meter.

Svettigt jobb i den stekande solen. All skyddsutrustning man har på sig gör inte det hela enklare. Och vi hann inte riktigt klart. Men det som återstår får vänta till en annan dag. För klockan ett serverades lunch för hela gänget hos Bert-Ove (Jo, han heter som jag, även om jag inte har det som dubbelnamn.) och Hillevi. 18 personer runt bordet lät sig väl smaka av grillade hamburgare, gott öl, kaffe och blåbärskaka.

Prat om allt möjligt. Berättelser om björnmöten, fiskjusespaning, havsörnsskådning, och lappuggleholkar. Prat om den långa väg som en av våra norska familjer (Finn-Roar, ovan) har till oss här på Rånlandet. 60 mil norrut bor de. Och nya paret i f.d. Skärs stuga anpassar sig gott i sällskapet.

Glada och mätta drar vi sedan vidare var och en till sitt. Nöjda med dagens insats.

Bilden tagen innan solen kom ur dimman.


*****

Inga kommentarer: