tisdag, augusti 13, 2013

En läsvärd kommentar

Mitt inlägg om förskingring härom dagen och som handlade om friskolorna, fick en bra kommentar. Den förtjänar att läsas av fler.

Är det något som kan reta upp mig till vansinne så är dessa friskolor. Hela Lunda-stad är nedlusad med dessa. Den ena värre än den andra. Om man ser det från min vardag kan jag bara säga, Elevhälsovården i dessa skolor är under all kritik. Vet inte hur många huvudlösa rektorer jag pratat med under årens lopp. Beteenden och symtom hos barn och ungdomar nonchaleras. Allt hänvisar de till "olika takt i mognad och utveckling". Nu är jag inte vän av att övertolka avvikande beteenden etc hos elever, men det är synnerligen graverande att man i vinstsyfte inte har fungerande Elevhälsovård. Det sitter även hårt inne för de ansvariga att "hyra in" skolpsykolog, skolsköterska. Man drar på det så länge man kan för det är gudbevars så dyrt att betala för tjänsten Jag kan bli så in-i-helvete förbannad när jag träffar föräldrar och barn som kämpat och bett om hjälp. Många viktiga år går till spillo där eleven inte har kunnat göra sig själv rättvisa.
Skönt såhär i semestertid att gå-i-gång och få adrenalinpåslag hälsar bettankax


*****

5 kommentarer:

Turtlan sa...

Instämmer!

Helt & Fullt.

All heder till Bettankax!

Kattvakt sa...

Varför går de svenska friskolorna i konkurs?

Elisabet. sa...

Ja, och det ska jag säga .., att Bettankax, hon vet vad hon pratar om ,-)

Bert Bodin sa...

Turtlan o Elisabet: Man kan nog inte göra annat än att hålla med, om man har vettet intakt.

Anonym sa...

När jag tittar in på min sedvanliga kvällsrunda spärrar jag allt upp mina ögon. Känns hedrande att få en kommentar som inlägg i din läsvärda blogg. Tack för det Bert! /bettankax med förhoppningsvis vettet intakt

Tack för fina kommentarer av Turtlan och Elisabet:)