måndag, augusti 12, 2013

Förskingring

När ska friskolevansinnet ta slut. Konkurs. Mer än 1 000 000 000 kronor i sjön vid den senaste. Elever lämnade i sticket mitt i sin utbildning. Kommunen får ställa upp som räddningskår.

Alltså - Hur någon kan påstå att det är en bra idé, begriper inte jag.

Jag hade för mig att förskingring är straffbart.
Har man ändrat på det?

*****
Läs även Knapsus inlägg i frågan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,4 kommentarer:

Turtlan sa...

Läste igår att Finland har världens bästa skola.
De har också inte heller några friskolor...

Alla skolar ska ha samma ekonomiska resurser är deras metod.

Så läste jag. Lät mycket klokt.

Anonym sa...

Är det något som kan reta upp mig till vansinne så är dessa friskolor. Hela Lunda-stad är nedlusad med dessa. Den ena värre än den andra. Om man ser det från min vardag kan jag bara säga, Elevhälsovården i dessa skolor är under all kritik. Vet inte hur många huvudlösa rektorer jag pratat med under årens lopp. Beteenden och symtom hos barn och ungdomar nonchaleras. Allt hänvisar de till "olika takt i mognad och utveckling". Nu är jag inte vän av att övertolka avvikande beteenden etc hos elever, men det är synnerligen graverande att man i vinstsyfte inte har fungerande Elevhälsovård. Det sitter även hårt inne för de ansvariga att "hyra in" skolpsykolog, skolsköterska. Man drar på det så länge man kan för det är gudbevars så dyrt att betala för tjänsten Jag kan bli så in-i-helvete förbannad när jag träffar föräldrar och barn som kämpat och bett om hjälp. Många viktiga år går till spillo där eleven inte har kunnat göra sig själv rättvisa.
Skönt såhär i semestertid att gå-i-gång och få adrenalinpåslag hälsar bettankax

Bert Bodin sa...

Turtlan: Lika villkor överallt tycker jag tillhör de mänsliga rättigheterna inom en nation. Kommunaliseringen var alltså av ondo i det här sammanhanget.

Avreglering funkar inte, när det gäller allmännyttiga verksamheter.

Bert Bodin sa...

bettankax: Givetvis försöker de maximera sina ekonomiska resultat och då drar de in på "kringservice" om jag får kalla det så.

Glad att kunna vara din terapeut. ;-)