lördag, maj 24, 2014

Bäva månde ...

.. skåningarna, ty fruktansvärda tider skola komma. Jag är då och då en drömmare. Ja, jag menar på natten. Perioder av ideliga, och lustigt bisarra drömmar, som kan handla om vad som helst. Hur jag än försöker att hålla dem i minnet till morgonen, så är det oftast helt omöjligt. De är utsuddade.

Men tidigt i morse hade jag en tydlig dröm, som jag måste berätta om. Mest för att jag känner ansvar för skåningarna. I drömmen var jag på besök där. Åkte runt och tittade på lite olika saker och naturen.

När vi kom till Malmö upptäckte jag något häpnadsväckande. Och "förgiftad" som jag är av närvaron på nätet, så var min första tanke att "detta måste jag lägga ut, både på facebook och bloggen". Jag började ta bilder. Av snön! Det låg nämligen tjockt med snö på stranden (Ribban, kanske.), och ändå vätter ju den mot syd i allra högsta grad.
 - Det här måste jag dokumentera, sa jag. Snö i Malmö den 2 juni!?

Varningen då?

Jo - När jag har sådär tydliga och ihågkomna drömmar ... Så brukar de slå in.

*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Haha .., såg du bilden jag lade in på FB .., om en skylt där stod (vid en hiss eller hotelltrappa): "i Zhändelse av brand, larma 112 innan ni lägger ut bilder av branden på nätet"!
Tack för varningen.
Just idag känns det ändå lugnt och tryggt .., det är medelhavsvärme nu igen.

Bert Bodin sa...

Elisabet: Jo jag såg den bilden.

Angående snö behöver inte du oroa dig. Du bor ju i Halland!

Suzesan sa...

Tack Bert. Tänk jag är säker på att du är inne på en röd tråd med din dröm :) Måste ringa min dotter och säga till henne att ta fram vantar och mössa. Hon bor ju på Ribban. Vem vet det kanske är sådan -chemtrail-snö-. Verkar ju som en -konspirationsteori- ju med snö den 2 juni :) KUNDE inte låta bli att skriva det. OBS!!. Jag skrattar när jag skriver detta. Snällt. Kunde inte låta bli att säga chemtrailsnö. Ett Oroligt ord. Som jag lärt mig för ett tag sen. För jag vet ju hur smart du är! Att du vet att drömmar kan bli sanna. Slå in. Inget av det du skriver förvånar mig. Men igår kväll var det ingen som tänkte på snö när alla dansade barfota på gatorna LOL. Hela stan en fest!! Med frågan "VAR kom sommaren ifrån???. " Vi passade på att njuta och dra in dofterna av träd och blommor och värme och hav för man vet ju inte ens när allt fryser till is.

Kram
/Susanne