måndag, maj 12, 2014

Ramaskri

Äntligen har någon börjat vakna. I många år har jag insett att det håller på att gå åt skogen med skogen. För att inte tala om fjällen.

Nu, fyrtio år försent, har en utredning satts igång. Den syftar till att helt förbjuda det fria användandet av snöskoter och andra terrängfordon i vår natur. Inte en dag för tidigt, säger jag. Det är på tok att det har fått fortgå år efter år, decennium efter decennium.

Vilken gråt och tandagnisslan det ska bli. Oj oj oj. Förmodligen kommer det att hävdas att en hel "livsstil" kommer att kränkas. "Hur ska vi nu kunna ta oss ut i naturen?" Istället borde skoterentusiasterna ställa frågan "finns det någon natur att ta sig ut i". För som det ser ut på sina håll i markerna, så undrar man.

Sedan tycker jag att motorfantasterna ska besinna sig. De har själva bäddat för ett förbud. Missbruk leder ofta till bakslag.

Heja, Naturvårdsverket!

Grattis naturen.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Läs mer.

2 kommentarer:

Kattvakt sa...

"... Formel 1-bilarnas nya motorer är så tysta att supportrar och sponsorer börjat klaga på för låg ljudnivå. Nu ska Mercedes testa en form av megafon som kopplas till avgasröret – för att det ska låta mer om bilarna.

Formel 1-bilarnas nya motorer är så tysta att supportrar och sponsorer börjat klaga på för låg ljudnivå. Nu ska Mercedes testa en form av megafon som kopplas till avgasröret – för att det ska låta mer om bilarna.

– Om fansen vill ha mer ljud, och om det här kommer att göra att bilarna upplevs vara bättre och attraktivare, då kör vi på det, säger Mercedeschefen Toto Wolff."
Länk DN/TT som rapporterar

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Det ante mig att det var en stor del av fascinationen.

Och när det gäller terrängfordon är det överskuggande intresset detsamma, dvs sjävla naturintresset är av starkt underordnad betydelse för de allra flesta. Däremot är många speciellt fascinerade av att vara så störande som möjligt så långt bort från civilisationen som möjligt. Märklig böjelse.