måndag, maj 12, 2014

Jaha

Kan du tänka dig att rösta på FI?

?

*****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle väl kunna gälla de flesta som röstar oberoende parti...

Bert Bodin sa...

frivid42: Tyvärr, skulle man väl kunna säga. Men jag skulle aldrig kunna säga att det vore tänkbart för mig att rösta på ett parti, som jag inte vet särskilt mycket om.

Kattvakt sa...

Menar du Gudrun bor alldeles för långt bort och avsides till sett från Luleå? Eller är okunskapen rentav beroende på ett allmänt ointresse av en bättre framtid för oss alla?

Gudruns framfart känner väl de flesta till? Hur rekordsnabbt hon kan elda upp 100 lakan på Visby torg. Bara för att åskådliggöra ett exempel. Jag tror inte det finns många som kan slå hennes mediala slagfärdighet och jag börjar nästan förstå varför Reinfeldts hejdukar kallar henne för den lede FI.

För min egen del har jag precis gett mig i kast med Thomas Pikettys läsvärda bok Capital in the Twenty-First Century.
- Oj, finns det överhuvudtaget några politiker som kan matcha Pikettys budskap?

Jag läser för att ha lite jämförelsematerial och inte äta vad som helst som serveras. Åtminstone försöka.

Såg häromkvällen på SVT's sevärda dokumentär om den sociala utarmningen och ökade klyftorna i samhället. Mot slutet beskrevs nedläggningen av Farsta Gymnasium strax söder om Stockholm, viket enligt reportern främst berodde p.g.a. vikande elevunderlag.

- Jaha, var det inte där Kapten Klännings far Elis var rektor och upprätthöll militärisk millimeterprecision hemmavid mellan Kapten Klänning och hans syster? Hur det sedan gick för Kapten Klänning vet de allra flesta idag och det finns beskrivet i böcker såväl åtskillig media. Var det där början till undergången tog fart?

Därför kan det vara bra att vara påläst för att bättre kunna ta ställning till vad olika politikers samhällssyn står för.

Bert Bodin sa...

Kattvakt: Vad jag ville illustrera var att jag förundras över det ointresse som finns för att delta i den demokratiska processen för alltför många. Åtminstone får jag det intrycket rätt ofta. Det där att inte vara "insatt" känns bara som ett sätt att inte ha någon åsikt överhuvudtaget. Eller inte bry sig. Och så skapar man sig en ursäkt för att inte rösta alls. Farligt i det långa loppet.

Anonym sa...

Vi vet väl sällan mer än att parti x vill sänka skatten med xx kronor eller parti y vill höja a-kassan med xx %. Några detalj justeringar i marginalen...det är vad valrörelsen handlar om...anledning? Att de flesta inte vill eller kan sätta sig in...?

Bert Bodin sa...

frivid42: Jag är ständigt förvånad över hur många människor inte har/verkar ha någon "ideologi" överhuvudtaget. Det tycker jag inte att man behöver vara "insatt" för att ha.