lördag, juni 07, 2014

Den ofta lite bespottade ...

.. Bergenian blommar som vanligt överdådigt.

Varför, i trädgårdskretsar, så oälskad?

*****

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet varför jag har lite svårt för den, det har s a s kommit med modersmjölken. Mina föräldrar byggde hus och så skulle ju trädgården göras i ordning, bl a ett stenparti. Blommorna beställdes på postorder och det var bara beskrivning av växten i katalogen, inga bilder. Och av den beskrivningen tänkte mamma att Bergenian skulle passa bra. Men när växterna kom blev hon väldigt besviken, för i hennes hemtrakter, i Österbotten, planterade man ofta Bergenia vid gravarna på kyrkogården. Men plantorna var ju köpta och fick stå kvar men besvikelsen och berättelsen om dem har nog påverkat mig. Men egentligen är de ju ganska fina, och tacksamma! ellem

Bert Bodin sa...

ellem: Tack för den berättelsen. Det där kände jag inte till. Men då har jag lite mer kunskap om varför den kan vara "otursförföljd". Det är väl ungefär samma som att min mamma aldrig kunde tycka om vita liljor.
- Begravningsblommor, sa hon.

Anonym sa...

Bergenian ser ju lite vräkig ut, tar plats med både blommor och blad. Det kanske inte passar oss i Janteland. I mitt sinne är det hortensian som är gravens blomma, varför vet jag inte, men den skulle jag aldrig köpa till balkong eller fönster. :-)

Bert Bodin sa...

norbergianblue: Härligt! Då bor inte jag i Janteland. ;-)